Publicat el 23/02/2017

Acúfens, paraula ignota per a una bona part de la població, perquè per sort no els pateixen, però que són una constant en la vida de milions de persones a tot el món; una bonior, un zum-zum persistent i corcó que els qui t’envolten no l’escolten, però que pot arribar a ser molt molest.
Aquesta malaltia que també es coneix com a tinnitus no té un origen únic i específic. Sol originar-se per la suma de diversos desencadenants i poden afectar qualsevol persona. Les raons més comunes són les infeccions víriques, problemes vasculars, canvis hormonals, consum d’alguns medicaments… És essencial poder determinar el tipus d’acúfens que presenta el pacient per esbrinar les causes que l’han pogut provocar, encara que en la majoria del casos no té cura definitiva. Darrere el xiulet també por amagar-se un tap de cera, un creixement ossi anormal, mucositat excessiva…
En el mercat existeixen una gamma àmplia de possibles solucions, però segons diuen els especialistes no hi ha manera d’eliminar-los per complet en els casos crònics, i menys d’una manera ràpida. Els acúfens no solen ser símptoma de cap malaltia greu, però es recomana acudir a un especialista per descartar, en primer terme, un problema auditiu.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari