Publicat el 16/01/2020

L’esport escolar engloba totes les activitats físiques i esportives ―siguin competitives, de salut o recreatives― que duen a terme els infants i els joves principalment en els centres escolars, però també en associacions, entitats i clubs esportius fora de l’horari escolar.

Cal recordar que les activitats extraescolars també són espais educatius i d’influència, per la qual cosa cal mostrar interès per les pràctiques que desenvolupen els nois o els joves i, així mateix, per les persones amb qui es relacionen, siguin adults o de la mateixa edat que ells.

El caràcter i les habilitats de l’infant o del jove ens poden servir de referència a l’hora de triar una activitat per a ells:

Si els vostres fills són més aviat tímids i introvertits, les activitats més adequades seran les que es desenvolupen en grup, ja que els ajudaran a relacionar-se amb altres companys i a vèncer les seves pors i els temors.

Si són una mica mandrosos, poden practicar activitats individuals, que els obliguin a esforçar-se i no es puguin escudar amb el grup. Per exemple: tocar un instrument musical; fer esquí, tennis, patinatge; practicar la pintura…

Si tenen tendència al nerviosisme o l’agressivitat, les activitats més adequades són aquelles que els obliguin a dominar-se en situacions en què hi ha una certa tensió, com ara les arts marcials, la natació, l’hípica, els escacs…

Cal tenir en compte, però, de no sobrecarregar-los. Les activitats extraescolars no haurien de superar les 3-4 hores setmanals. Recordeu que els vostres fills necessiten temps lliure i, també, temps per estar amb vosaltres.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari