Publicat el 04/11/2023

A quina altura s’han de col·locar els mobles alts de la cuina?

 

Quan fem canvis a la cuina hem de tenir en compte molts factors perquè tot quedi instal·lat adequadament. Un d’ells, en el qual habitualment no ens fixem però que és molt important, és l’altura a la qual pengem els mobles. I cal tenir-ho en compte, perquè aquest aspecte pot afectar directament la funcionalitat de la cuina i la nostra comoditat quan fem ús d’un dels espais més utilitzats de la casa.

En primer lloc hem de tenir present que l’alçària i la profunditat dels mobles de cuina varien en funció de quin tipus n’escollim. N’hi ha de més alts, que són els que van a la part superior i solen arribar fins al sostre, i d’altres de més baixos, que van col·locats sota el taulell i arriben fins al terra.

Centrant-nos en els mobles alts de cuina, tot i que les mides poden variar segons el fabricant, els entesos apunten que van dels 70 als 90 cm d’alçària, amb una profunditat de 35 cm. Tanmateix, en general, les cuines de 215 cm compten amb mobles de 70 cm, mentre que els de 90 cm solen ser per a les cuines de 235 cm.

D’altra banda, l’alçària de la nostra cuina determina quines mesures ens encaixen més bé. A l’hora d’instal·lar els mobles alts, però, se solen col·locar a 1’50 m des del terra i a uns 55 cm del taulell, tot i que aquestes xifres són variables en funció de si volem que arribin fins al sostre o no, i cal ajustar en cada cas.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari