Publicat el 08/02/2018

El vestuari és un dels elements més destacats d’una boda, però hi ha complements que permeten ressaltar encara més el vestit de la núvia, i les joies són els més importants. La seva funció estètica és indiscutible, un aspecte que s’afegeix a les connotacions simbòliques i tradicionals de les aliances i l’anell de compromís.

Les primeres han estat utilitzades com a símbols del matrimoni des de temps antics. Eren un regal que li feia l’home a la dona com a símbol que confiava en ella per ser una bona esposa, i un senyal públic que la dona estava casada i no havia de ser festejada per altres homes. Tot i que aquest simbolisme s’ha mantingut al llarg dels anys, les aliances han evolucionat per convertir-se en joies amb formes més modernes i pràctiques. Les parelles que es casen avui dia busquen dissenys cada vegada més personalitzats. El clàssic polit brillant ha deixat pas a acabats en mat i la brillantor es redueix només als detalls. La forma pot ser plana, arrodonida o de mitja canya i incloure detalls com solcs, bandes o bisells. Es pot triar entre or groc, blanc i rosa o la combinació dels tres, o bé crear diferents composicions amb incrustacions de diamants. Malgrat això, el disseny que continua triomfant és la mitja canya d’or groc de tota la vida, ja que es vincula amb el simbolisme i la tradició.

L’anell de compromís ha canviat més amb el pas del temps, i avui és possible trobar models inspirats en diverses èpoques. Aquest 2018, però, seguiran una tendència contemporània on la barreja de metalls i colors tindrà el protagonisme: or rosa barrejat amb altres metalls preciosos, com or blanc o pedres de diverses tonalitats, i també anells clàssics renovats amb algun diamant amb color o qualsevol tipus de pedra que aporti un to acolorit, com safirs o maragdes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari