Publicat el 07/02/2018

Investigadors de la Universitat RMIT de Melbourne, Austràlia, han realitzat una sèrie d’assaigs amb sensors que s’ingereixen i han descobert mecanismes en el cos humà que mai no s’havien vist abans, inclòs un sistema immune potencialment nou. La càpsula que es pot ingerir té la mida d’una píndola de vitamines i serveix per detectar i mesurar els gasos intestinals en temps real, una informació que es pot enviar a un telèfon mòbil.

Els assajos van demostrar que l’estómac humà usa un oxidant per combatre cossos estranys a l’intestí, un tipus de mecanisme immune del qual no es tenia constància. Una altra observació mai feta abans va ser que el còlon pot contenir oxigen. Segons els responsables de l’estudi, aquesta nova informació podria ajudar-nos a comprendre millor com ocorren les malalties debilitants com el càncer de còlon.

Els assajos es van realitzar en set persones sanes amb dietes baixes en fibra i altes en fibra. Els resultats van provar que la càpsula mostra amb precisió el començament de la fermentació d’aliments, cosa que destaca el seu potencial per controlar clínicament la digestió i la salut intestinal normal. Els assajos també van demostrar que la càpsula podria oferir una forma molt més efectiva de mesurar les activitats del microbioma a l’estómac, una forma crítica de determinar la salut intestinal.

Aquesta nova tecnologia i els seus descobriments oferiran una nova opció per a les persones —una de cada cinc— que patiran un desordre gastrointestinal al llarg de la seva vida, a més de propiciar proves no tan invasives com les colonoscòpies.

Ara que la càpsula ha passat amb èxit els assajos en humans, els investigadors estan buscant comercialitzar la tecnologia. En col·laboració amb Planet Innovation han creat una companyia anomenada Atmo Biosiences per iniciar els assajos en fase II en humans.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari