Publicat el 04/02/2018

A tu, que tens una persona gran a casa t’has trobat mai que un dia ja no es pot quedar sola o no tens l’equipament adequat per poder cuidar-la mantenint el seu benestar?

Doncs si és així, la resposta a la teva situació la tens anant a veure el treballador social més proper al teu domicili, en el teu barri, ambulatori o ajuntament, que és el professional que vetllarà per ajudar-te en aquests casos.

Truca i demana hora a l’àrea bàsica de serveis del teu ajuntament, i aquest professional t’informarà de totes les possibilitats que tens i que et dona l’administració pel que fa als serveis i les prestacions que poden rebre les persones grans del teu entorn.

Tant si necessita un servei permanent en residència com un servei de centre de dia, l’administració té ajudes i prestacions econòmiques per a tots els casos.

De quina manera?
Fins al 100% del cost total de la plaça si és en una residència o centre de dia en una entitat o establiment públic o col·laborador de la Generalitat, o fins a un 40% del total del cost de la plaça si és en una residència o centre de dia privat mentre estiguis en una llista d’espera en residència pública o centre de dia amb conveni de col·laboració que el mateix treballador et lliurarà perquè facis les gestions de cerca. Si vols, també pots accedir-hi pel teu compte a través del següent enllaç a la xarxa http://www.gencat.cat/bsf/icass/info/estatgg.htm

 

Jordi Pageo Puig
Director Residència Bellaire
Formador en el sector de la 3a eda

Deixa un comentari