Publicat el 02/02/2018

Què és la Intolerància o Al·lèrgia? Vegem-ne les diferències.

Tant les al·lèrgies com les intoleràncies són reaccions adverses que es produeixen en determinades persones sensibles a la ingesta d’un aliment en concret o diversos.

L’al·lèrgia és una reacció secundària a la ingesta, contacte o inhalació d’aliments. Les manifestacions que poden comportar van des d’una erupció cutània fins a l’anafilaxi o xoc anafilàctic, que seria una reacció greu en tot el cos. Fins i tot, si no es tracta a temps pot provocar la mort. Per tant, si tens una al·lèrgia sabràs al moment que la tens amb l’aliment que estiguis ingerint, ja que el teu cos reaccionarà immediatament d’una manera bastant clara.

En canvi el tema de les intoleràncies és diferent: n’hi ha que poden mostrar clarament els símptomes després de la ingesta d’un aliment, notant inflor, dolor abdominal…; però n’hi ha d’altres que no es manifesten d’una manera tan transparent: potser no pots aprimar-te i sempre notes que per molts esforços que facis el pes no baixa; o al contrari, comences a disminuir de pes i volum i no saps per què, o tens migranyes, cefalees constants… Aquests símptomes poden ser d’una intolerància. El que li passa al cos amb una intolerància és que no té els enzims suficients que metabolitzen aquell aliment, per tant no pots digerir-lo ni fer el procés metabòlic correctament. Un exemple en seria un dèficit de lactasa, que és l’enzim que metabolitza el sucre de la llet.

El tractament és fàcil, purament dietètic. Hem d’eliminar de la nostra dieta els aliments que ens produeixen aquesta intolerància, sempre tenint en compte que si elimines grups d’aliments hauràs de substituir-los correctament a la teva dieta per tal de no tenir carències nutritives. Amb l’ajuda d’un tècnic nutricionista que t’assessori i t’ajudi a mantenir l’equilibri et serà més fàcil assolir una vida saludable.

Per això a la ISSA oferim el servei de dietètica i nutrició i ho incloem a la nostra assegurança de salut ISSA10, perquè creiem que una bona alimentació és la millor aliada per a una bona salut. Servei obert a tothom, privats i assegurats ISSA.

 

Servei de Dietista de ISSA (Assegurances de Salut)
www.clinicaissa.com

Deixa un comentari