Publicat el 28/01/2018

La paraula ‘Quiche’ prové de la paraula alemanya ‘Kuchen’, que significa ‘pastís’. La quiche, originària de la regió de l’Alsàcia, era un menjar calent que es servia com a plat principal, i la seva massa era de pa. Avui en dia, al contrari, la massa que predomina és la pasta brisa.

La quiche és originària del nord-est de França, concretament de la regió de Lorena, i per això la seva denominació ‘Lorraine’. Diuen que la idea va sorgir per l’excedent de mantega i nata existent en aquesta zona rica en ramaderia. En compaginar aquests dos aliments amb una massa feta amb farina, es va crear un pastís salat suau, amb un alt contingut de proteïnes i molt energètic.

Cal destacar que actualment n’hi ha de diversos tipus —salades i dolces—, i tant poden servir d’aperitiu com de primer plat o de plat principal acompanyades d’amanida. Destaquen la quiche d’espinacs i ricotta, de carxofes i formatge, de xampinyons a la crema, de pollastre i verdures, de mariscs, de bolets, de pernil i formatge… I en dolç, es poden fer amb poma, amb pasta de xocolata, fruites del bosc, peres i mango…

La quiche lorraine és l’estrella de qualsevol celebració, perquè es fàcil de preparar i és deliciosa tant freda com calenta.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari