Publicat el 24/02/2021

Malgrat que els metres no sobrin, sempre és possible treure el màxim partit d’una cuina petita. Si vols que aquest espai de casa teva sembli més gran, pren nota d’aquestes solucions:

Distribueix-la bé. Aprofita al màxim l’espai utilitzant solucions d’emmagatzematge com prestatgeries, columnes extraïbles, safates decoratives, pots… Sempre que sigui possible, elimina algun envà, obre’n un de vidre o substitueix la porta abatible per una de corredissa. Si prescindeixes de la porta, faràs que la cuina guanyi metres.

Aprofita la llum. Has de combinar la llum natural amb l’artificial. Assegura’t que els mobles de la cuina no obstaculitzen la circulació de la claror que entra per les finestres, i pensa que a més de les llums del sostre hi ha d’haver-ne també de puntuals per a cada activitat: sota dels mobles alts per il·luminar la zona de treball, i llums en zones de magatzem i rebost.

El blanc, una aposta segura. És ben sabut que els colors clars reflecteixen la llum. Així doncs, si vols una cuina més lluminosa i més gran visualment aposta pel blanc. Pots afegir-hi color i calidesa amb un taulell de cuina de fusta o amb tocs de color.

Camufla els mobles amb les parets. Una altra possibilitat que ens ofereix el color és la de mimetitzar parets i mobles pintant-los del mateix to. És un truc visual molt utilitzat en interiors, ja que l’ull no percep contrastos i tot sembla més profund.

Alleugereix les parets. Per incrementar la sensació d’amplitud d’una cuina petita o amb sostres baixos, res millor que eliminar els armaris superiors. Si els substitueixes per uns prestatges, donaràs amplitud i lleugeresa a l’espai.

Vidre transparent a les portes dels armaris. Si no vols prescindir dels armaris de dalt, pots posar-ne uns amb portes de vidre transparent. Són molt més lleugers i visualment ocupen menys espai.

Electrodomèstics més petits, polivalents o emplafonats. Al mercat hi ha rentaplats, forns i rentadores de mida reduïda que són perfectes per a cuines petites. També electrodomèstics que compleixen dues funcions i ocupen la meitat d’espai que si en tinguéssim els dos: rentadora i assecadora, forns amb funció de microones o campanes amb llum incorporada. Una altra opció per optimitzar l’espai dels electrodomèstics és camuflar-los rere plafons de fusta per integrar-los amb el mobiliari.

Superfícies brillants o setinades. Els acabats lacats, metal·litzats i polits reflecteixen la llum i, per tant, són capaços d’ampliar visualment l’espai.

Taules plegables, abatibles o de poca fondària. Són la millor solució per comptar amb barres d’esmorzar o per ampliar la superfície de treball. Una taula plegable es pot utilitzar per preparar aliments o bé com a office. També hi ha taulers abatibles que permeten tenir una taula per menjar que, un cop feta servir, queda adossada a la paret. Fins i tot és possible comptar amb una barra de cuina, deixant una zona volada del taulell de cuina. Amb només 40 cm mínim de fons en tindrem prou.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari