Publicat el 18/03/2021

Ja fa temps que els patinets elèctrics s’han convertit en una opció de mobilitat a les ciutats i municipis. Són còmodes, fàcils d’utilitzar i transportar i respectuosos amb el medi ambient. Gràcies al seu motor poden arribar a altes velocitats, un dels motius pels quals la Direcció General de Trànsit (DGT) ha establert una regulació adreçada als seus usuaris. Aquesta normativa es pot completar amb una sèrie de recomanacions addicionals per garantir la seguretat tant dels conductors d’aquest vehicle com de la resta d’usuaris de la via pública:

Llegir el manual. Conèixer tota la informació sobre el patinet elèctric és el primer pas per familiaritzar-se amb tots els seus controls i la seva mecànica.

Fer revisions. Els accidents sovint estan relacionats amb fallades mecàniques o estructurals dels vehicles. Així doncs, cal fer un bon manteniment del patinet i assegurar-se que els pneumàtics, frens i bateria estan en bon estat.

Només el conductor. El patinet elèctric és un vehicle de mobilitat personal (VMP), i això vol dir que està fet i pensat per a una única persona.

Utilitzar casc. És imprescindible conduir sempre el patinet amb un casc homologat si volem evitar cops al cap, que és on és produeixen lesions molt greus. Si a més s’utilitzen guants, genolleres i colzeres, molt millor.

Evitar que l’utilitzin els nens. Els patinets elèctrics no són una joguina i, tot i que la DGT encara no ha establert una edat mínima per utilitzar-los, no és recomanable que ho facin els menors de 12 anys.

Res de mòbil. Consultar l’aparell, escriure missatges i conduir amb auriculars distreu i pot provocar accidents, a més de sancions.

Alerta amb la visibilitat. Cal portar elements reflectors i els llums encesos sempre que es condueixi de nit.

Anar amb compte amb les barreres. Poden ser sots, bassals, protuberàncies o esquerdes, i són alguns dels principals motius d’accident amb patinet.

No conduir-lo amb tempestes elèctriques. La pluja i els llamps poden fer que el patinet sigui perillós. En cas que sobrevingui una tempesta elèctrica mentre es circula en patinet, s’ha de deixar de conduir immediatament i anar a buscar refugi.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari