Publicat el 29/10/2020

Un dels elements arquitectònics que més problemes generen són les columnes, ja que acostumen a fer nosa i no deixen aprofitar al màxim la distribució dels ambients. No obstant això, si ens hi fixem podem trobar un munt d’opcions per camuflar-les, aprofitar-les o integrar-les en la distribució. Tria quina t’agrada més:

Divisió d’ambients. Utilitza els pilars com a eix de referència per separar ambients. Són un element de transició idoni per delimitar espais. Segons on es trobin poden ser el límit visual del menjador, un espai de treball, servir per diferenciar les zones de pas o com a inici per separar la cuina de la sala o del menjador.

Part del mobiliari. Si la columna és enmig de la sala i el perímetre que l’envolta està relativament lliure, es pot construir un moble al seu voltant amb prestatgeries i calaixos que ofereixin un petit espai d’emmagatzematge.

Llibreria. Una altra opció és col·locar-hi una prestatgeria estreta que arribi fins al sostre. Així s’aprofitarà l’espai i el pilar estarà dissimulat amb els llibres. Si hi ha dues columnes en paral·lel, es poden col·locar unes lleixes entre elles per crear la prestatgeria.

Pintura. Si la pintem d’un color que contrasti, farem que la columna es converteixi en la protagonista de l’espai. Si ho fem amb pintura de pissarra tindrem una superfície on dibuixar o escriure el que vulguem, la qual cosa aportarà un toc decoratiu molt personalitzat.

Revestiments. Una altra bona opció decorativa és revestir la columna amb pedra, ja sigui natural o panells d’imitació de pedra, o amb fusta recuperada. Si la teva llar té un estil elegant i sofisticat, el millor és que folris la columna amb fusta i motllures com si es tractés d’una paret més.

Pòsters i fotos. Pots folrar tot el llarg de la columna amb pòsters o làmines per crear un expositor improvisat. També pots penjar-hi fotografies.

Fluïdesa visual. En moltes ocasions la millor opció és deixar la columna tal qual per no trencar el recorregut natural de la casa i donar més sensació d’amplitud i fluïdesa visual.

Una barra o illa a la cuina. Els pilars i columnes poden ajudar en el moment de fer una barra per a esmorzars, o fins i tot una illa. Els pilars de fusta o ferro són perfectes per a aquest tipus de solucions.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari