Publicat el 02/10/2021

Cada vegada es posa més atenció a la decoració de la zona de dutxa per aconseguir banys moderns i funcionals. Hi ha una gran varietat d’elements que poden ajudar-nos a convertir la nostra dutxa en un espai amb molt d’estil, només cal que et deixis assessorar per arquitectes i decoradors. Per inspirar-te, et mostrem algunes de les propostes que ofereixen els professionals:

  • 1 · Mampara original. Aquesta estructura transparent que protegeix el terra del bany de les esquitxades d’aigua sol tenir formes i línies rectes. Tanmateix, al mercat pots trobar-hi dissenys més originals: amb les cantonades arrodonides, amb tancaments parcials, esmerilades, corredisses…
  • 2 · Detalls metàl·lics. Si la mampara té algun element afegit, la dutxa llueix més. Amb vores de metall en negre, per exemple, aporta a l’espai un toc modern i original i fa que destaqui dins del bany.
  • 3 · Sense mampara. Una opció molt recomanable en banys rústics de masies o cases rurals, ja que se sol aprofitar la pedra de l’habitatge per a les parets de la dutxa.
  • 4 · D’obra. Construir una dutxa amb els mateixos materials que la resta del bany dona unitat i harmonia. És recomanable no posar mampara perquè se’n vegi encara més l’efecte. Per aconseguir un extra de modernitat, es pot jugar amb el material, acabat i color de l’aixeta de dutxa.
  • 5 · Terra de fusta. Els plats de dutxa han evolucionat molt i es fabriquen amb tota mena de materials, inclosa la fusta. Una tarima de fusta farà ressaltar aquesta zona i li donarà un aspecte elegant.
  • 6 · Destacar la paret o el terra. Un revestiment impactant a la paret que es vegi a través de la mampara donarà sensació de profunditat i autenticitat. També quedarà molt original deixar la sobrietat per a les parets i el sostre i reservar el protagonisme al terra amb un revestiment atrevit. Es pot recórrer als sòls vinílics per recobrir l’actual, o bé col·locar-hi una catifa vinílica.
  • 7 · Rajoles amb estil. Si el bany és petit, és aconsellable triar el mateix tipus de rajola a la dutxa que a la resta del bany. Però si això et sembla massa monòton, pots fer-ho només al terra i col·locar a les parets de la dutxa unes rajoles que contrastin.
  • 8 · Aixetes de dutxa. El seu disseny ha evolucionat molt, així que cal aprofitar-ho i fer que també formi part de l’estètica de la dutxa. Combina l’estil de les aixetes amb el del bany escollint acabats en mat o cromat, de color negre o en altres tonalitats, segons convingui.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari