8 consells per estalviar combustible aquest estiu | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/07/2020

Si tens pensat viatjar en cotxe durant les vacances d’estiu, pren nota d’aquestes recomanacions que t’ajudaran a gastar menys combustible:

  • Planifica el viatge. Si calcules bé les parades que necessites fer i les vies per on circularàs per arribar de manera ràpida i segura al teu destí, la conducció serà molt més eficient i aconseguiràs estalviar en el consum de carburant.
  • Posa a punt el vehicle. Abans de fer un viatge llarg canvia l’oli del motor i el seu filtre, i també el filtre de combustible. Un altre element que cal canviar anualment és el filtre d’aire, ja que té un efecte directe en el consum de carburant.
  • Redueix les càrregues. El consum del cotxe s’incrementa aproximadament un 3% per cada 100 quilos de càrrega a bord. Per tant, com més lleugers viatgem, menys combustible necessitarà el nostre vehicle.
  • Tria la benzinera més adient. Quan viatgem a un lloc que no coneixem és possible que omplim el dipòsit a la primera gasolinera que ens trobem, i podríem acabar pagant més del compte. Per evitar-ho, podem fer servir aplicacions i webs per comprovar quines són les benzineres més econòmiques de la nostra destinació o de la ruta que fem.
  • Fes benzina en el moment adequat. La calor afecta la densitat volumètrica del combustible emmagatzemat en els dipòsits de les gasolineres. A primera hora del matí és quan estan més freds i pagant el mateix import pots rebre fins a un 10 % addicional de combustible. També és bona idea fer benzina abans de les operacions de sortida i retorn, que és quan els majoristes del sector dels hidrocarburs apugen els preus.
  • Vigila la pressió dels pneumàtics. Si els teus pneumàtics circulen amb una pressió per sota de la recomanada poden reduir el rendiment del vehicle i fer que augmenti la despesa de combustible.
  • Aparca a l’ombra. Tot i que aparcar el cotxe al sol no suposa un increment del consum de benzina, quan l’engegues, el compressor del climatitzador haurà de fer un sobreesforç per refredar l’interior. Si no pots aparcar-lo a l’ombra, quan arrenquis circula un parell de minuts amb les finestretes baixades perquè l’aire calent surti de l’interior. Llavors, activa el climatitzador.
  • Fes servir l’aire condicionat de manera eficaç. Si sempre el portes encès no estaràs sent eficient amb el consum de combustible. L’aire condicionat pot arribar a reduir el rendiment del carburant en més d’un 10 %. Així doncs, si pots prescindir-ne en alguns moments, fes-ho.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari