Publicat el 18/03/2021

En l’actualitat existeixen moltes solucions perquè una casa sigui eficient i consumeixi menys energia. Però, a més, hi ha certes pautes que podem seguir per aconseguir una decoració ecològica que respecti el medi ambient i ajudi a crear un planeta millor. Tot seguit trobaràs set propostes que et permetran fer que la decoració de la teva llar sigui tan ecològica com puguis.

  • Utilitza materials naturals. La fusta en pot ser un, és resistent i orgànica i per això s’ha convertit en fonamental en molts estils de decoració. Altres materials naturals que es poden fer servir són el bambú, el vímet i la pedra.
  • Envolta’t de plantes. No poden faltar en una llar sostenible. A més d’absorbir les substàncies tòxiques que emanen de molts dels elements de la casa, donen molta vida i color als ambients.
  • Incorpora elements de la natura. Poden ser branques o troncs d’arbres, fulles seques, pedres, petxines… Els elements més petits es poden utilitzar per fer un collage o dipositar-los en una safata, és qüestió de ser creatius.
  • Fes servir pintura ecològica. Els components d’aquest tipus de producte són d’origen natural. En no incloure elements sintètics, no emanen substàncies tòxiques que perjudiquin la salut i el medi ambient. És recomanable triar colors clars que afavoreixin la il·luminació i l’amplitud.
  • Millora l’eficiència energètica amb tèxtils. Les cortines i catifes eviten que entri el fred i que s’escapi la calor, reduint l’ús de la calefacció. S’ha d’apostar per teixits naturals en lloc del microplàstic, ja que és un teixit plàstic microscòpic que contamina molt. Evita, doncs, el polièster i decanta’t pel cotó o el lli, que són més ecològics.
  • Utilitza una il·luminació intel·ligent. Sempre que es pugui s’ha d’aprofitar la llum solar, però si això no és possible cal fer servir una il·luminació de baix consum. És bo col·locar llums ecològiques i apostar per productes per a la il·luminació fets amb materials reciclats.
  • Tria producte local i artesanal. Apostar per productes artesanals locals, fets a mà amb matèries primeres naturals, no només contribueix a la decoració ecològica, sinó que a més afavoreix el treball local i els negocis de proximitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari