Publicat el 22/11/2020

La xapa dels vehicles és més delicada del que sembla i es fa malbé amb massa facilitat. Recórrer als professionals sempre és la millor opció, però hi ha ratllades que es poden eliminar de manera casolana.

És important, però, que examinis la profunditat de la rascada, la seva extensió i el temps que ha passat des que es va produir. La pintura dels vehicles té diverses capes i has d’esbrinar fins a quina arriba el dany per determinar el tipus de treball que es necessita per reparar-lo. També has de valorar l’extensió, ja que no és el mateix una rascada d’uns centímetres que una que ocupi tot un lateral. Finalment, has d’actuar amb rapidesa, ja que si la ratllada és recent serà més senzill netejar-la i reparar-la, mentre que si deixes passar el temps s’oxidarà i s’embrutarà.

  • Renta i asseca bé el cotxe. Si intentes reparar les ratllades amb el vehicle brut només aconseguiràs fer-hi més rascades. Centra’t a netejar al 100 % les zones on hi ha ratllades.
  • Aplica el pinzell de retoc. Utilitza pintura idèntica a la del vehicle, i aplica-la sobre les ratllades de manera suau i amb cura.
  • Deixa que s’assequi la pintura d’acord amb les indicacions del fabricant.
  • Poleix les ratllades amb paper de vidre. Fes-ho en la direcció de la rascada i ves tirant aigua cada 4 o 5 passades per veure si has aconseguit arribar fins al final. Procura no polir en excés per evitar ratllar el cotxe.
  • Neteja l’àrea de la ratllada i eixuga-la amb un drap net. Qualsevol teixit amb una mica de brutícia pot provocar rascades.
  • Encera la zona de les ratllades. Aplica la cera de manera suau, amb moviments circulars i en poca quantitat.
  • Torna a rentar el cotxe. Assegura’t què no quedi cap resta de brutícia.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari