7 consells per evitar que el cotxe pateixi pel fred | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/12/2018

Ara que l’hivern és a tocar, cal que preparem el nostre vehicle per afrontar les baixes temperatures i evitar que es ‘refredi’:

  1. Revisa la bateria. Un dels elements mecànics que més pateix les baixes temperatures és la bateria, ja que fem servir més el ventilador per desentelar el parabrisa, les llums, etc. Si porta uns quants anys instal·lada podria descarregar-se de cop amb el fred.
  2. Comprova el líquid refrigerant. Amb l’ús va perdent propietats, per tant has d’assegurar-te que el nivell i el color del líquid siguin correctes.
  3. Vigila els pneumàtics. Recorda que són la nostra adherència a l’asfalt i que convé que hi posem especial atenció a l’hivern, amb les gelades o la neu. Assegura’t que la profunditat del dibuix de la banda de rodament no sigui inferior a 3 mil·límetres, que la goma no tingui talls o deformacions, i també la pressió d’inflament.
  4. Comprova l’oli. Si no està en bon estat o no és l’adequat per a baixes temperatures, pot arribar a congelar-se. Ho notaràs perquè al cotxe li costarà arrencar. No acceleris fort, deixa el motor almenys cinc minuts al ralentí abans d’iniciar la marxa i substitueix l’oli per un d’adient.
  5. Permet que el motor s’escalfi al ralentí. En arrencar el cotxe espera uns minuts perquè el motor i els seus fluids arribin a un mínim de temperatura. Iniciar la marxa amb el motor i els fluids extremament freds danya les peces mòbils del motor.
  6. Aixeca els eixugapabrabrises. Si el cotxe dorm al carrer cal que aixequis les escombretes per evitar que la goma es quedi enganxada al vidre i es trenqui.
  7. Tingues el sistema d’enllumenat i senyalització del vehicle en bon estat. A l’hivern les bombetes convencionals es fonen amb més facilitat. Per això, és important que comprovis l’estat de les llums.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari