Publicat el 07/09/2018

Els quads són vehicles de quatre o més rodes que no tenen carrosseria i estan dotats d’un sistema de direcció basat en un manillar i un seient on el conductor va assegut a cavall. Els experts reiteren que és més complicat conduir un quad que una moto; per això, és indispensable tenir clar aquests consells bàsics:

No et moguis sobre el seient. Les quatre rodes no són sinònim de més estabilitat i seguretat. Si estàs acostumat a conduir motos, al quad oblida’t d’acompanyar els girs del manillar amb el cos: com més equilibrat et mantinguis, millor.

Evita bolcar. Els quads s’inclinen cap al costat contrari al del revolt. Si hi entrem molt fort, hem d’inclinar el cos cap a l’interior del revolt per contrapesar i reduir el risc de tombar.

Descensos pronunciats. Convé portar una velocitat curta i deixar que el motor faci de fre. Si hem de frenar ho farem amb precaució, de manera suau i progressiva.

Pendents. Evita accelerar de forma brusca o en excés, ja que el quad pot aixecar-se i bolcar cap enrere.
Evita comportaments de risc. Les carreres i competicions estan prohibides, i cal tenir present la perillositat que comporten, ja que es tracta de vehicles que no es solen utilitzar amb freqüència o conèixer en profunditat i que en tenir quatre rodes ofereixen una falsa sensació de seguretat.

Tota protecció ajuda. El casc és obligatori per conduir el quad, però, com que és habitual conduir-lo per terrenys naturals i agrestos, el millor és dur casc integral amb visera o ulleres, botes, guants i protectors per a cames i braços.

Millor sol. Encara que, segons el model, pot ser que el quad admeti algun passatger, la veritat és que els quads no estan pensats per portar-ne. Dues persones damunt d’un quad incrementen la inestabilitat i dificulten la conducció.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari