Publicat el 05/06/2021

Quan fem dieta per aprimar-nos és possible que cometem errors que es veuran reflectits a la balança. Per això, cal anar amb compte i prendre nota de quins són aquests mals hàbits dels quals fa temps que alerten els especialistes:

  • Una dieta massa restrictiva. Reduir dràsticament les calories que s’ingereixen fa perdre pes de manera molt ràpida, però a mig termini no funciona, perquè una vegada aconseguit l’objectiu es torna als mals hàbits i es recupera tot el pes perdut.
  • Saltar-se els àpats. Això no només fa que després es tingui molta gana i es mengi més del necessari, sinó que alenteix el metabolisme. L’organisme es posa en guàrdia davant la possibilitat de passar gana i comença a disminuir el consum energètic. Per això, en el següent àpat intentarà emmagatzemar la màxima quantitat d’energia possible i acumularà més greix.
  • No acudir a un especialista. El metge de capçalera, un nutricionista o un endocrinòleg són els més indicats per traçar un pla d’acció, d’acord amb la situació actual de pes i les condicions fisiològiques de la persona.
  • Els productes baixos en calories. La gent pensa que els productes light no tenen calories, i els consumeixen en una proporció més alta del que ho farien amb el producte original. Sovint, però, la versió lleugera és només una miqueta menys calòrica.
  • Les calories en les begudes. En la ingesta calòrica diària s’han de comptar també les begudes, perquè poden tenir moltes calories. Els refrescs i els sucs industrials tenen molts sucres.
  • Falta de son. Dormir menys de set hores pot tenir un gran impacte en la dieta, ja que s’alteren els nivells hormonals. Si no es dorm les hores suficients, el cos tendeix a segregar més grelina i menys leptina, unes hormones que contribueixen respectivament a la sensació de gana i la de sacietat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari