Publicat el 07/12/2021

Netejar de manera correcta el cotxe, o qualsevol altre vehicle, i fer-ho amb regularitat és molt important. No només per l’estètica, sinó per allargar-ne la vida útil i, fins i tot, per seguretat en la conducció. Per fer-ho de manera correcta, els experts ofereixen una sèrie de recomanacions que evitaran que la carrosseria i la tapisseria del vehicle es facin malbé:

 

No facis servir qualsevol sabó. Has d’utilitzar un sabó específic per a cotxes. Ni el detergent de roba ni el sabó rentavaixelles són aconsellables, ja que el seu ús continuat sobre la carrosseria treu la brillantor i danya el vernís.

No el rentis al sol. Rentar el cotxe sota el sol o amb temperatures altes fa que el sabó s’assequi i deixi taques a la carrosseria que podrien ser difícils de treure. Es recomana rentar-lo a la nit o durant les primeres hores del dia, sempre a l’ombra o amb el cotxe com més fresc millor.

No utilitzis fregalls ni draps. Els accessoris de neteja domèstica no són aconsellables per al rentat exterior del cotxe. Cal utilitzar un guant de microfibra i començar a netejar la carrosseria del vehicle per la part superior. Al moment d’assecar-lo, fes servir draps de microfibra o de cotó.

No netegis els vidres amb productes domèstics. Contenen amoníacs que podrien danyar el tractament que porten les llunes, a més dels plàstics i gomes. Utilitza netejavidres específics per al cotxe.

No facis servir productes per al forn a les llantes. Aquests tipus de netejadors estan pensats per eliminar greix i no la brutícia de les llantes. Si els fem servir, perdran la brillantor i el seu vernís es farà malbé. Utilitza sempre productes específics per a les llantes.

No passis per alt el rentat interior. En primer lloc, aspira l’entapissat dels seients separant les diferents peces que el conformen, per tal d’extreure la brutícia de tots els racons. Fes servir un producte exclusiu per a interiors, no el sabó que has utilitzat per netejar l’exterior. Tampoc no és aconsellable l’ús de productes hidroalcohòlics per a la higienització interior del vehicle, ja que resseca el material dels taulers de control i afecta pantalles o plàstics. I no facis servir crema hidratant per netejar la tapisseria de pell: utilitza un producte específic per netejar aquest element dels vehicles.

Recorda que és molt important que abans de posar-te a netejar el vehicle t’asseguris de fer-ho al lloc correcte, perquè et poden multar si ho fas al carrer.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari