Publicat el 31/01/2020

Asseure’s bé al cotxe no és només una qüestió de comoditat, també és fonamental per a una conducció segura. Per sort, els vehicles d’avui en dia incorporen cada vegada més reglatges que faciliten trobar una postura còmoda i segura mentre conduïm. Mantenir aquesta posició farà que augmenti la nostra seguretat, a banda d’evitar-nos mals d’esquena.

  • Ajusta el seient a la teva alçada. Per saber si està a la distància correcta, trepitja el pedal de l’embragatge a fons fins que la cama esquerra quedi lleugerament flexionada. Assegura’t que estigui a una altura que permeti una bona visibilitat de la carretera.
  • Regula el respatller. Els experts recomanen que el suport formi un angle de poc més de 90 graus amb el seient, és a dir, que estigui gairebé vertical, ja que amb un excés d’inclinació perden eficàcia el reposacaps i el cinturó. Per regular-lo n’hi ha prou amb recolzar bé l’esquena i les espatlles al seient i comprovar que, estirant els braços, els canells descansen sobre el volant.
  • Regula el reposacaps. La posició correcta s’aconsegueix quan la part superior del cap queda al mateix nivell que el reposacaps i amb una separació entre tots dos que no superi els cinc centímetres.
  • Ajusta el cinturó al teu cos el màxim possible. La part superior, entre el coll i l’espatlla; la del mig al centre del pit i la inferior sobre els malucs i sempre sota l’abdomen.
  • Col·loca les mans al volant. Has de poder subjectar-lo còmodament, amb els colzes una mica flexionats. Els genolls mai no han de topar amb el volant, ni obstaculitzar la visió del quadre d’instruments ni de la carretera. Imaginant que el volant és l’esfera d’un rellotge, la mà dreta s’ha de situat a les 3 h i l’esquerra a les 9 h. Els canells han de quedar a la part superior del volant; si no arriben o es passen, això indica que no estàs ben assegut.
  • Regula els retrovisors. Han d’estar col·locats de manera que ofereixin una visió correcta de la via sense haver de moure el cap. L’interior ha d’estar centrat en la finestra del darrere; els laterals, oberts per cobrir un angle més gran, fins a deixar de veure el lateral del vehicle.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari