Publicat el 17/12/2020

Vestir la taula on degustarem els àpats de Nadal té la mateixa funció que la decoració nadalenca: fer que l’esperit d’aquestes festes s’integri dins la nostra llar. Així doncs, siguin quins siguin els comensals amb qui festejarem els darrers dies de l’any, és important seguir aquestes pautes a l’hora de parar taula:

Decoració senzilla i concreta. Els experts recomanen evitar l’excés d’ornaments, ja que entorpeixen la conversa entre els convidats. També expliquen que no hi ha un estil ideal per a la taula de Nadal, sinó que l’important és que es vegi integrat en el conjunt. Per tant, la teva taula podrà ser clàssica, nòrdica o rústica depenent de l’estil decoratiu del menjador.

Combina els colors. Queda molt bé triar-ne un parell i combinar-los amb el blanc o el cru. Per exemple: estovalles de color clar i la resta d’objectes en vermell i daurat, o platejat i verd. La combinació per excel·lència són estovalles i tovallons blancs amb adorns en vermell i verd o vermell i daurat. Si volem utilitzar unes estovalles estampades, llavors el millor és fer servir plats blancs i no recarregar la decoració amb un centre de taula.

Il·luminació i elements florals. Els experts també recomanen deixar espai per a les llums o les espelmes, ja que donen calidesa a la taula. Pel que fa a la vegetació, li aporta un aire fresc sense recarregar-la. Si et decantes per un centre de taula has de tenir en compte la premissa dels colors, i que ha de ser de la mida adequada. En general s’utilitza un únic centre a les taules rodones, i diversos de més petits si la taula és allargada.

Toc trencador. Incloure un element diferent que trenqui la uniformitat és un altre dels consells que donen els professionals. Pot tractar-se de la combinació de diferents vaixelles o copes, o bé d’uns coberts originals.

Personalització. Posar una etiqueta amb el nom del convidat al tovalló o al respatller de les cadires és una opció que queda molt bé i que agrada als comensals.

Planifica i enllesteix. La improvisació i la decoració no s’avenen. Per tant, pensa en tots els detalls a tenir en compte: nombre de convidats, distribució, seients disponibles, etc. Comprova que els tèxtils no tinguin cap taca o estrip, i neteja la cristalleria i la vaixella un parell de dies abans. Si la coberteria és de plata o alpaca assegura’t que no estigui ennegrida. Pensa també quin tipus de fonts, safates i gerres d’aigua necessitaràs per servir els àpats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari