6 avantatges del ciclisme per a la nostra salut | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 28/01/2019

Fer servir la bicicleta en comptes del cotxe o la moto redueix la contaminació i, per tant, millora l’aire que respirem. Això repercuteix en la nostra qualitat de vida, però muntar en bicicleta té altres beneficis per a la salut.

Ajuda a controlar el pes.
Practicar ciclisme ajuda a cremar greixos i tonificar el cos. Per tant, és una bona opció per a persones amb sobrepès. A més, augmenta el ritme metabòlic gràcies a l’increment de la massa muscular.

Redueix el colesterol.
Practicar aquest esport ajuda a disminuir el colesterol anomenat popularment ‘dolent’, o LDL. Contràriament, el que es coneix com a ‘bo’ o HDL augmenta, fent que els vasos sanguinis siguin més flexibles i s’evitin calcificacions.

Afavoreix el reg sanguini.
En realitzar un esforç físic intens, les zones que estan treballant més necessiten una irrigació sanguínia més abundant, per la qual cosa augmentarà el reg en elles.

Afavoreix el sistema cardiovascular.
Atès que millora la circulació de la sang, això repercuteix en el bon funcionament del cor i la disminució de les malalties cardiovasculars.

Ajuda a millorar la coordinació.
La pràctica del ciclisme requereix la coordinació de nombrosos grups musculars com els braços i el tors per manejar el manillar, i les cames, malucs i abdomen per pedalar. Tot això afavoreix l’equilibri corporal i la coordinació de moviments.

Reforça el sistema immunològic.
Diversos estudis proven que pedalejar de forma freqüent augmenta el nombre de fagòcits, cèl·lules que devoren els bacteris i cèl·lules cancerígenes que ataquen el nostre cos.

A més d’aquests beneficis per a la nostra salut corporal, anar en bici també és bo per a la ment. Segons els especialistes, la pràctica del ciclisme ens fa més optimistes i redueix la nostra agressivitat i ansietat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari