5 motius per triar finestres d’alumini | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/10/2019

Una de les reformes més habituals per augmentar l’aïllament i l’eficiència energètica és la de canviar les finestres de casa. En els darrers anys els avenços tecnològics han potenciat canvis que afavoreixen el disseny de finestres d’alumini i augmenten la seva eficiència amb beneficis pràctics i estilístics.

Repassem-los:

1 · Aïllament. Per evitar la pèrdua de calor, ja que l’alumini és un metall conductor, els perfils d’aquest material disposen d’un sistema de trencament de pont tèrmic que limita la condensació i estalvia energia.

2 · Durabilitat. Les finestres d’alumini tenen un recobriment natural protector d’òxid que evita que calgui realitzar qualsevol tipus de manteniment. En ser un material molt resistent a les condicions meteorològiques exteriors, només cal netejar de tant en tant el perfil amb un drap suau i aigua sabonosa i greixar esporàdicament la ferramenta.

3 · Disseny. La varietat d’acabats de l’alumini és molt extensa: lacats, anoditzats, bicolors, imitació de fusta i altres materials, amb infinitat de textures i colors. A més hi ha l’opció de fusteria mixta, alumini a l’exterior i fusta natural a l’interior. Els perfils d’alumini poden ser molt prims, sense perdre prestacions, deixant més àrea per al pas de la llum i creant ambients més elegants. Les possibilitats estètiques, doncs, són molt àmplies, fet que facilita trobar perfils d’alumini per a finestres adients amb l’estil decoratiu de cada habitatge.

4 · Preu. L’alumini és un material que s’obté de la bauxita, el segon element més abundant en l’escorça terrestre. Això fa que l’oferta d’alumini sigui extensa, el seu preu assequible, i el seu ús molt estès en el sector de la construcció.

5 · Sostenibilitat. La producció de perfils en alumini ha evolucionat en els darrers anys, millorant la petjada ecològica durant el seu procés de fabricació. Molts fabricants no utilitzen pintures amb plom per als acabats, i els sobrants dels perfils es reciclen. La fabricació de les finestres d’alumini, per tant, no té un impacte negatiu per al medi ambient, ja que és un material amb facilitat de transformació, poc tòxic i completament reciclable.

Seguretat. Aquest material és difícilment inflamable, una qualitat molt valorada, atesa la seguretat que ofereix davant d’un possible incendi.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari