Publicat el 18/09/2019

Existeix una tendència creixent a l’ús de llavors a la cuina. Les trobem a pans, arrebossats, amanides, cremes de verdures, iogurts, etc. Ha aparegut als supermercats una gran varietat de llavors que abans no consumíem o fins i tot ni sabíem que existien.

Les llavors són el sistema que tenen les plantes per reproduir-se, i simplement per això hem d’intuir que estan carregades de nutrients pel fet que són el seu embrió. Són principalment font de greixos, proteïnes completes, ferro, zinc i seleni.

Llavors de xia
Les llavors de xia són una excel·lent font de fibra i àcids grassos omega-3. Pots consumir-les remullades en llet o beguda vegetal per obtenir una textura gelatinosa tipus púding i beneficiar-te de la seva fibra soluble.

Llavors de lli
Les llavors de lli (o llinosa) són riques en fibra i magnesi, però sobretot en àcids grassos omega-3, que es troben en un dels nivells més alts existents en els aliments vegetals. Per beneficiar-te de les seves propietats, les has de consumir triturades o remullades.

Llavors de cànem
Les llavors de cànem (o cànnabis) són principalment conegudes per la seva elevada aportació proteica. També destaquen pels seus àcids grassos essencials, fibra i minerals com el magnesi i el ferro. Per beneficiar-te de les seves propietats has de consumir-les pelades.

Llavors de sèsam
Les llavors de sèsam destaquen per ser font de calci. A més, el sèsam és un dels aliments amb un contingut més alt en fitosterols, els quals ajuden a reduir el colesterol. Per beneficiar-te de les seves propietats, tritura-les abans de consumir-les. D’aquestes llavors, se’n comercialitza una pasta anomenada tahina.

Llavors de carabassa
Les llavors de carabassa són baixes en carbohidrats i altes en proteïna, principalment triptòfan, que ens pot ajudar a agafar el son. Són una molt bona font de magnesi, seleni i zinc. Un cop pelades han de consumir-se el més aviat possible, ja que es posen ràncies amb facilitat.

 

Lorena Alarcón Gazulla
www.esoquecomemos.com
Instagram: @esoquecomemos

Deixa un comentari