Publicat el 24/05/2021

A l’hora de decorar l’habitació d’una nena o d’un nen són molts els estils decoratius que podem utilitzar. Segons els especialistes n’hi ha cinc, però, que són infal·libles:

Vintage. Els dormitoris infantils d’aquest estil tenen molt d’encant. Una de les seves claus és l’eclecticisme: mobles de fusta o forja que es combinen amb peces d’altres èpoques i materials com quadres, llums, tèxtils… Qualsevol complement o detall que aporti delicadesa és benvingut. Els ambients solen partir d’una base neutra amb parets en blanc, crema, gris, beix…, però també es poden decorar les parets amb paper pintat. Si pot ser amb estampats florals, millor.

Nòrdic. És un dels estils més utilitzats per decorar un dormitori infantil. Els colors clars són claus i el blanc el que predomina, tot i que es poden utilitzar pinzellades de tonalitats més alegres. També incorpora estampats senzills, tèxtils delicats i mobles de línies simples i rectes, la qual cosa permet crear un espai actual i alhora molt funcional.

Boho. En els darrers temps s’ha convertit en un dels estils de més tendència en la decoració d’habitacions per a nens i nenes. S’assembla al nòrdic en alguns aspectes, tot i que fa un ús més destacat dels colors vius i intensos. Un dels seus trets principals és l’ús de materials naturals com la fusta i, depenent dels detalls decoratius que incorpori, pot derivar en un estil més tropical o ètnic.

Rústic. Solem pensar que aquest estil és propi de casetes o refugis de muntanya, però no és cert. Es pot aplicar també a qualsevol habitatge urbà. La fusta és la gran protagonista dels ambients, que es poden complementar amb mobles auxiliars i detalls d’estil vintage. En els dormitoris infantils d’aquest estil cal afegir color a les parets, quadres i tèxtils. Les garlandes i els tipis s’avenen molt amb els dormitoris rústics dels nens i les nenes i els atorguen un aspecte molt natural.

Minimalista. Es tracta d’un tipus de decoració senzill i simple, amb molta lluminositat. El blanc és el seu color característic, de manera que les parets hauran de ser blanques. El toc personal li donarà la nena o el nen amb el seu color favorit, que afegirem en alguna paret o bé a través d’una peça del mobiliari o el cobrellit. Els mobles han de ser comptats i específics i cal evitar elements innecessaris com ara joguines que no s’utilitzin o qualsevol altre detall que eviti realçar els detalls minimalistes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari