Publicat el 04/12/2020

Ara que arriba l’època de fred, la calefacció del cotxe adquireix protagonisme cada vegada que hem de conduir. Si vols fer-la servir de manera òptima, pren nota de les següents recomanacions.

Encén la calefacció uns minuts després d’haver iniciat la marxa. Si el vehicle ha estat en repòs, no té cap sentit engegar la calefacció en el mateix moment en què s’encén el motor, ja que trigarà uns minuts a arribar a una temperatura suficient perquè l’aire de la ventilació arribi a escalfar. El que hem de fer és arrencar el cotxe i recórrer uns quants quilòmetres fins que veiem que l’agulla de la temperatura arriba almenys a un quart de l’indicador.

Dirigeix l’aire de la calefacció als peus. Tenint en compte que l’aire calent ascendeix i el fred descendeix, la forma més eficient de distribuir la calor de la calefacció per l’interior del cotxe és dirigir l’aire a la sortida dels peus. Així garantiràs que tot el cotxe s’escalfi de forma homogènia, en lloc d’únicament la part superior.

Mantingues una temperatura ambient. Si poses la calefacció al màxim per assolir ràpidament la temperatura que vols, forces el motor de sistema. Això pot generar el seu desgast prematur i una avaria greu amb el temps. Però és que, a més, conduir amb una temperatura excessiva afavoreix la somnolència, la qual cosa suposa una de les principals causes d’accident a la carretera.

No connectis la calefacció i l’aire condicionat alhora. Alguns conductors tenen el costum de connectar al mateix temps l’aire condicionat i la calefacció per regular la temperatura. Aquesta tècnica no només és molt ineficient i suposa un increment notable del consum de combustible, sinó que a més pot produir una avaria.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari