Publicat el 24/12/2021

Mantenir una bona salut visual és fonamental. Tanmateix, hi ha algunes premisses que hem estat escoltant durant anys sobre la vista i que no sempre són certes. Repassem les que, segons els especialistes, són més habituals:

 • Llegir amb poca llum perjudica la vista
  La manca de llum en si mateixa no fa mal a la vista en persones adultes.
  No obstant això, no és recomanable forçar la vista en aquestes circumstàncies, perquè els ulls són propensos a cansar-se amb més rapidesa en llegir amb poca llum. S’aconsella fer-ho amb la llum natural o artificial adequada, i cada 30 minuts fer pauses o exercicis visuals.
 • Seure aprop de la pantalla de cinema, televisió o ordinador fa malbé els ulls
  Els oftalmòlegs han desmentit aquest mite, i expliquen que els ulls poden sentir-se més cansats si es mira la televisió molt de prop o si es passa molt de temps davant l’ordinador, però que això s’arregla deixant-los descansar.
 • Menjar pastanagues va bé per a la vista
  Mantenir una alimentació equilibrada és beneficiós per a tot l’organisme. En el cas de la salut visual, el consum de vitamines és clau per prevenir malalties. Per tant, consumir pastanaga sí que és bo. Això no obstant, els especialistes asseguren que no ens hem de centrar només en aquest vegetal, ja que n’hi ha d’altres que proporcionen més beneficis. Els de fulles de color verd fosc són millors, així com les fruites fresques, atès que ajuden a protegir el globus ocular de malalties com cataractes i degeneració macular.
 • La camamilla cura els ulls
  Aquesta planta té propietats calmants i antiinflamatòries, però no es recomana aplicar-la als ulls perquè el sistema visual és un dels més sensibles del cos humà i podria provocar al·lèrgia. El que es recomana és usar medicines amb prescripció oftalmològica.
  El més bàsic per tenir cura dels nostres ulls és estar ben informats pels especialistes, i si tenim problemes visuals acudir immediatament a un oftalmòleg.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari