Publicat el 03/07/2022

L’estil rústic és tan versàtil que pot adaptar-se a la decoració de qualsevol habitatge.

 

Els experts defineixen una sèrie de variants que són idònies per a decoracions rurals:

Rústic campestre Les bigues de fusta solen formar part d’aquest estil decoratiu, ja siguin falses o de debò. Per a les parets i els terres s’utilitzen recobriments com la pedra o la fusta. Els mobles són senzills, de roure, pi, om, etc., i els tèxtils, de tons naturals i càlids. Els objectes artesanals completen una decoració en la qual no poden faltar les flors i les plantes d’interior.

Rústic francès o provençal Els mobles de fusta són blancs o de color cru amb motllures, i si són amb una estètica envellida, millor. Les parets i els terres de pedra beix són un altre dels elements claus d’aquesta decoració que inclou tons suaus de verd, blau o lavanda en detalls com els tèxtils.

Rústic escandinau Colors neutres i mobles d’estil nòrdic i rústic donen un toc únic a aquest estil. Es tracta de combinar el blanc i la fusta, en especial la de tons clars. Els tèxtils i els objectes decoratius solen ser d’aquestes tonalitats, a excepció d’uns pocs que aporten color a la puresa del blanc.Rústic mediterrani El color blanc i el blau intens que evoca la costa mediterrània són el més característic d’aquest estil. També utilitza materials naturals com la fusta, la pedra i la calç.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari