Publicat el 19/02/2019

L’alumini és el tercer element més comú a la natura, després del silici i l’oxigen. Per la seva alta resistència a la corrosió i per la seva baixa densitat és de gran utilitat en l’enginyeria de materials. A més, té altres avantatges: és un bon conductor elèctric, és fàcil de mecanitzar i el seu preu és més assequible que el d’altres metalls. És un material molt suau en estat pur, però amb els aliatges adequats obté una resistència similar a la de l’acer, motiu pel qual es útil per a moltes indústries: construcció, mineria, il·luminació, indústria aeronàutica…

Edificació i construcció:
A Espanya i altres països mediterranis, en el sector de la construcció l’ús de l’alumini és majoritari en comparació amb altres metalls, i la demanda ha augmentat de manera considerable durant els últims 50 anys; actualment ja es fa servir en estructures com cobertes per a grans superfícies i estadis. Per altra banda, dissenyadors, arquitectes i artistes l’utilitzen cada vegada més amb finalitats ornamentals i decoratives.

En les últimes dècades l’alumini s’ha convertit en un material molt utilitzat en estructures i construccions, i no és estrany. Es tracta d’un material fort, resistent, durador, de baix pes i amb unes característiques estètiques que el fan perfecte per a nombroses aplicacions. La seva mal·leabilitat, lleugeresa i resistència l’han convertit en el material idoni per a diferents usos en construcció: finestres, portes, marcs, reixes, escales o perfils són alguns dels exemples de les aplicacions més usuals.

Altres aplicacions:
Baranes. Les baranes aporten a qualsevol edifici un toc d’elegància i modernitat sense perdre un punt de seguretat i qualitat. Aquest material permet afegir diversos elements d’accessoris, com a panells o vidres.

Tancaments. Fer un tancament és una forma perfecta d’obtenir espai útil aïllat i protegit. L’alumini, de nou, s’ha consolidat com el material de referència per construir-los.

Façanes. Les parets d’un edifici són les responsables de mantenir una temperatura òptima, l’aïllament acústic adequat i l’estètica desitjada. Les seves propietats resistents i duradores han aconseguit que l’alumini s’empri cada vegada més per a aquesta aplicació.

L’alumini és un dels materials més sostenibles amb què compten indústries tan diferents com la construcció, el transport o els envasos. Malgrat tot, la indústria de l’alumini lluita any rere any per millorar els índexs de sostenibilitat i preservar els recursos del nostre planeta.

En definitiva, l’alumini és l’element més abundant de l’escorça terrestre després de l’oxigen i el silici, i a més es pot reciclar infinitament sense que perdi les seves qualitats. És un material idoni per al món actual i que respecta el medi en el qual vivim.

 

Redacció La Clau
Font: https://www.codeval.es

Deixa un comentari