Publicat el 22/10/2018

Els hàbits d’higiene matinal fan que sovint acumulem una gran diversitat de cosmètics i altres elements al bany. Cal saber, però, que aquest costum no és aconsellable, ja que la majoria d’aquests objectes es fan malbé a causa de la humitat.
Són aquests:
Tovalloles. Si volem que les tovalloles es mantinguin suaus i esponjoses hem de guardar-les lluny del bany i deixar en aquest espai només les d’ús diari. Hem d’evitar sobretot posar-les sota el lavabo, ja que és una font de bacteris.

Colònies i perfums. Si volem que el nostre perfum faci la mateixa olor del primer dia hem de guardar-lo lluny del bany, així evitarem que la humitat acceleri l’oxidació i desfaci la integritat molecular modificant l’aroma.

Medicaments. Si tenim una farmaciola al bany no només exposem les medicines a la humitat, sinó als canvis de temperatura que experimenta la cambra de bany amb les dutxes. El millor és guardar-les en un lloc sec i amb temperatura estable, així evitarem que caduquin més ràpidament.

Fulles d’afaitar. La humitat pot oxidar el tall, fins i tot si les sequem bé després de fer-les servir. Per tant, hem d’anar molt alerta amb això i comprovar sempre abans d’utilitzar-les que no hi hagi signes d’oxidació.

Protecció solar. La calor fa que els ingredients de les cremes solars es separin i deixen de ser efectives. Així doncs, hem de guardar-les en un lloc sec i sense llum solar.

Joies. No és gens aconsellable deixar els anells i arracades a la zona del bany abans d’entrar a la dutxa o a la banyera, ja que la humitat accelera l’oxidació de les joies. És millor guardar-les en el dormitori.

Llibres i revistes. La humitat fa malbé el paper i també pot crear floridura. Per tant, si ens agrada llegir al bany, la lectura hauria d’entrar i sortir amb nosaltres.

Estris de manicura. Els esmalts d’ungles poden fer-se malbé amb els canvis d’humitat i temperatura, i els estris metàl·lics rovellar-se i deformar-se. Si volem que l’esmalt duri fins a dos anys hem d’evitar guardar-lo al bany, ja que els canvis de temperatura afecten la seva composició i fan que s’assequi més ràpidament. Per increïble que sembli, el millor lloc per guardar l’esmalt d’ungles és la nevera.

Maquillatge i brotxes. La humitat també afecta la composició dels cosmètics, així com l’estat de les brotxes. El més aconsellable és tenir el tocador al dormitori, on es conservarà molt millor.

Raspalls de dents. La cambra de bany és un lloc que acumula molts gèrmens i bacteris, per la qual cosa hem d’intentar que els raspalls de dents estiguin el més allunyat possible del vàter, i d’assecar-los bé cada cop que els fem servir.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari