Publicat el 14/09/2020

Hi ha moltes carreteres que solquen paratges de gran bellesa i fan que conduir sigui un autèntic plaer. Les que detallem a continuació són només una selecció de les carreteres més espectaculars que hi ha repartides pel nostre planeta.

Ruta Napoleó, França. Forma part de la Route Nationale 85 i porta el nom de l’emperador francès perquè és el recorregut aproximat que va fer Napoleó per recuperar el tron ​​després d’un any d’exili. Té una longitud de 325 km i passa per les regions de Provença, Alps, Costa Blava i Roine-Alps.

Pas de l’Stelvio, Itàlia. Port mític per als amants del ciclisme, ja que, amb els seus 47 revolts tancats, és l’etapa més difícil del Giro d’Itàlia. És el pas de muntanya asfaltat més elevat dels Alps orientals, a 2.757 m sobre el nivell del mar.

Romantische Straße, Alemanya. La «Carretera Romàntica» d’Alemanya, són 400 km que separen Würzburg de Füssen, al peu dels Alps, i que permeten conèixer les esglésies, catedrals, castells, convents i pobles medievals del país.

Furkapass, Suïssa. Aquest port de muntanya es troba a 2.453 metres d’altitud als Alps suïssos i separa els cantons del Valais i Uri. Va aconseguir fama mundial quan va aparèixer en la pel·lícula de James Bond Goldfinger (1964).

Trollstigen, Noruega. «L’escala del trol» és una carretera de muntanya molt estreta amb 11 revolts tancats i un pendent mitjà del 9 %. El mirador situat a la part alta permet contemplar la cascada de Stigfossen, de 320 metres de caiguda.

Hringvegur, Islàndia. És la carretera principal del país, la que circumval·la tota l’illa. Al llarg dels seus 1.339 km travessa dos túnels importants, el d’Almannaskarð i el de Hvalfjörður, el més llarg de l’illa amb més de 5.700 metres, que passa sota el fiord homònim. Passa pels guèisers, volcans i tot el que cal veure quan es visita Islàndia.

Transfăgărășan, Romania. Els seus 90 km connecten les regions de Transilvània i Valàquia amb llocs tan interessants com la cascada Balea, el castell Poenari (residència del príncep Vlad Tepes, que va inspirar Bram Stoker per escriure Dràcula), el llac Vidraru o el monestir de Curtea de Argeș.

Ruta 40, Argentina. Una de les carreteres més altes del món. Al llarg dels seus gairebé 5.200 quilòmetres travessa 11 províncies, 20 parcs nacionals i reserves naturals, i ascendeix des del nivell del mar fins a gairebé 5.000 metres d’altitud.

Great Ocean Road, Austràlia. Recorre la costa australiana de l’estat de Victòria i passa per meravelles naturals com l’Arc de Londres o Els 12 Apòstols, dotze roques creades per l’erosió. També transita per parcs naturals, pobles costaners i platges tan fabuloses com la de Bells, una de les millors per practicar surf.

Overseas Highway, Estats Units. Miami és el punt de partida d’aquesta autopista que recorre els cais de Florida. Té 205 quilòmetres de longitud, la majoria dels quals es troben sobre les aigües del Carib, i uneix illetes de somni al llarg del seu recorregut.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari