Publicat el 26/10/2017

Dormir bé és un pilar fonamental per gaudir de bona salut. Està científicament provat que durant el son es produeixen multitud de processos reparadors, per la qual cosa és molt important triar un matalàs que s’adapti perfectament a cada persona.

Aquestes són les pautes que hem de tenir en compte:

Canvia’l cada 10 anys
Els materials es deterioren amb el temps i ja no garanteixen ni el descans ni la higiene. Un matalàs en mal estat provoca dolors i que ens llevem cansats.

Informa’t de les tecnologies que existeixen
Els matalassos que més quota de mercat tenen són els de molles, que poden ser de molla de fil continu, molla bicònica o molla ensacada. Per als que prefereixen el confort dels matalassos d’escuma, n’hi ha diverses classes segons el seu grau de densitat, els d’escuma HR (High Resilience), d’alta densitat, són els més consistents i de més qualitat. Els de material viscoelàstic són d’una escuma d’alta qualitat que s’ajusta a la forma del cos. I els de làtex tenen com a avantatges que són ergonòmics, transpirables, antial·lèrgics i indeformables.

Tingues un pressupost en ment
Atès que un matalàs dura uns 10 anys, pots orientar-te dividint la despesa entre 3650 (els dies que el faràs servir).

Ves a una botiga especialitzada
Desconfia de les ofertes i dirigeix-te a fabricants que siguin especialistes en allò que fan i que ofereixin garanties.

Tingues en compte la postura
Si dorms de costat, tria un matalàs de fermesa mitjana que s’emmotlli a les espatlles i els malucs. El coixí no ha de ser ni molt alt ni molt baix, per evitar pressions i dolors d’esquena. Si dorms cap per amunt, és millor un de ferm per evitar la tensió lumbar. Si dorms cap per avall, has de decantar-te per matalassos menys ferms. El coixí ha de ser molt prim per evitar la tensió a les cervicals.

Tria la mida
Els amples estàndard són 135, 150 i 180. El llarg estàndard és 190, però també és habitual trobar matalassos de 200 o 210. Si tens espai i l’import s’ajusta al teu pressupost, pots aprofitar i augmentar la mida del llit per guanyar comoditat.

El pes és important
Encara que tots els matalassos estan preparats per suportar dues persones de fins a 100 kg, hi ha tecnologies que es recomanen més per a persones amb un pes superior.

Tria bé la resta d’elements del llit
El bon descans s’aconsegueix gràcies a la combinació adequada de matalàs, coixí i base. Un coixí inadequat o en mal estat pot fer que el millor matalàs no sigui efectiu.

No tinguis prejudicis
No et deixis portar per idees prefixades sobre materials que no hagis provat, hi ha molt on escollir.

Prova matalassos
Mou-te i prova diferents posicions i fes-ho amb roba còmoda per experimentar una sensació similar a quan dorms. Quan estiguis de costat, la teva columna s’ha de mantenir recta, mentre que quan estiguis cap per amunt ha de formar una ‘S’. Però tingues en compte que està demostrat que provar més de 5 matalassos en una botiga és contraproduent, ja que confon més que ajuda. Intenta definir el màxim possible a l’especialista les teves necessitats perquè sigui el més precís possible.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari