Publicat el 20/05/2019

L’escultor Pere Baguena finalitza la primera fase del projecte escultòric ubicat al parc de Can Fitó

La iniciativa neix a instàncies de les regidories de Medi Ambient i Ensenyament de l’Ajuntament de Premià de Mar, com a acte de restitució del conjunt de palmeres Washingtonias que van resultar malmeses el passat estiu en un acte vandàlic.

En aquesta primera fase, l’artista planteja una intervenció consistent en restaurar les soques que van resultar cremades, tot esculpint-hi caps que miren en diferents direccions i representen la Mare Terra Gaia que surt del seu interior per poder escoltar el que fa la humanitat. Pere Baguena trenca una llança a favor  de la Mare Terra, generant una reflexió al voltant de les conseqüències que sobre ella exerceix la mala praxi humana.
És per això que el conjunt escultòric que planteja, treu el cap per escoltar què s’està fent amb el planeta.

Alhora, en aquesta intervenció hi han contribuït bona part dels centres educatius premianencs que han pogut visitar l’espai, observar el treball d’un artista en directe –tot intercanviant-hi impressions- i imaginar-se de quina manera poden contribuir en l’execució de l’espai escultòric final.
Com a resultat del diàleg entre artista i escoles, s’espera que neixin diverses propostes artístiques que es complementin i contribueixin a construir el primer conjunt escultòric col·laboratiu de Premià de Mar. Això tindrà lloc el proper curs, en el que esdevindrà la segona fase del projecte.

Pere Baguena ( Barcelona, 1977 ) Va créixer a Premià de Mar i ha passat gran part de la seva vida al Maresme .Aquesta és la seva primera obra exposada en espai públic, però ha participat en diverses exposicions individuals ( Ca l’Antiga, Teià 2017) com col·lectives ( Museu d’escultura Can Mario, de la Fundació Vila-Casas a Palafrugell, 2018). Actualment algunes de les seves obres es troben exposades a la Galeria Dual de Girona.

 

 

Deixa un comentari