Publicat el 15/01/2021

La campanya de vacunació ha començat a la Residència Bellaire.

El dimarts 12 de gener es va posar en marxa la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la Residència Bellaire de Cabrils. Un equip d’infermeria del Departament de Salut de la Generalitat es va desplaçar fins a la residència per administrar a residents i personal sociosanitari la primera dosi de la vacuna. Dimecres, va ser el torn de l’equip de professionals de l’Àrea Bàsica de Salut Vilassar de Dalt- Cabrils.

La vacuna procedeix de la farmacèutica Pfizer, la qual consta de dues dosis que s’han d’injectar en un interval de 21 dies. Des de la primera dosi, el cos ja comença a generar anticossos i es considera que, una setmana després de rebre la segona dosi de vacuna, hi ha protecció.
Tot i això, caldrà continuar amb les mesures de protecció habituals fins que no s’assoleixi la immunitat de grup.

L’objectiu és arribar a tota la població de Catalunya de manera progressiva en diverses etapes. L’ordre de vacunació s’estableix en relació amb diversos criteris, com el risc que tenen els diferents col·lectius de la població de presentar complicacions o morir per la COVID-19, el risc d’infectar-se, el fet de considerar-se personal essencial vers la societat i el risc de transmetre la malaltia.

Podeu informar-vos de la vacunació contra la Covid-19 en aquest enllaç: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/

 

Deixa un comentari