Publicat el 09/05/2015

Del 29 de maig al 21 de juny Cabrera de Mar esdevindrà el nucli del Festival Laietania que aquest any celebra la seva cinquena edició.
Com informa el consistori cabrerenc, es tracta d’un programa d’activitats que pretén traslladar als visitants al passat i descobrir el llegat dels antics pobladors del Maresme, territori que es coneixia com l’antiga Laietania.
Durant aquests dies hi haurà sopars i bacanals, visites teatralitzades als jaciments arqueològics, recreacions de legionaris de roma i cabdill ibèrics i un mercat d’artesans, entre d’altres activitats.
En aquesta V edició Cabrera de Mar serà el nucli del festival, tot i que també hi col•laboraran els municipis de Mataró, Badalona, Argentona, Arenys de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt i Premià de Mar.
L’esdeveniment compta amb el suport del Consorci de Turisme del Maresme i la Diputació de Barcelona i està considerat un festival de divulgació històrica de referència al país.
En el marc d’aquesta celebració, Cabrera de Mar acollirà del dia 29 al 31 de maig la Fira Iberoromana que aquest any arriba a la seva XVIII edició. Es tracta d’un esdeveniment, ja tradicional, que vol donar a conèixer la història del municipi mitjançant un programa d’activitats didàctic, participatiu i amb ambientació de l’època.
Inclourà exposicions, fira d’artesans, tallers familiars, visites teatralitzades, gastronomia i recreacions històriques que ens transportaran vint segles enrere en el temps. Com a novetat d’aquesta edició, al voltant de la fira s’ha organitzat un concurs de pintura ràpida que tindrà lloc durant el matí de dissabte 30 de maig.

Deixa un comentari