Publicat el 03/10/2014

Les 12es Jornades de Salut i Alimentació acullen, com cada any durant el mes d’octubre, tot un seguit d’activitats diverses per promoure una alimentació saludable i la pràctica regular d’algun tipus d’activitat física.
En concret, en aquesta edició les jornades giren a l’entorn de portar un estil de vida saludable en la situació econòmica actual en la qual molts compten amb un pressupost ajustat o baix.
El programa, que ja ha començat ha comptat de moment amb la Diada de germanor de la gent gran, per promoure l’exercici físic adaptat al col·lectiu de la gent gran i en l’entorn urbà. També amb una caminada seguint un itinerari del programa ‘A peu fem salut!’.
D’altra banda, les activitats del programa també inclouen xerrades, tallers, hora del conte, una cursa d’orientació pel centre històric, sessions d’iniciació a la marxa nòrdica i al running, curses infantils (“IronKids”), una caminada popular, una conferència i una exposició.
El dijous 16 d’octubre, Dia Mundial de l’Alimentació, instaurat el 1979 per la Conferència de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, presentarà les Jornades de Salut i Alimentació a les 19 h a la sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61). Tot seguit, la dietista-nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Gemma Salvador, pronunciarà la conferència “Menjar 3.B: bé, bo i barat. És possible?”.
Una altra cita destacada de les Jornades de Salut i Alimentació és la caminada popular que es farà el diumenge 26 d’octubre a les 9 h: “Caminada popular pels entorns de Sant Jaume de Traià”. Guiarà la caminada l’enginyer i naturalista de l’entitat Natura, Oriol Bassa.
Les 12es Jornades de Salut i Alimentació estan organitzades per la secció de Salut Pública del Servei de Família de l’Ajuntament, en col·laboració amb altres serveis municipals i entitats i associacions ciutadanes. A més, cal destacar també la col·laboració de l’àvia Remei i dels centres d’atenció primària (CAP).

Deixa un comentari