Publicat el 17/03/2021

El dissabte 27 de març, Mataró acollirà la 6a etapa de la Volta Ciclista Catalunya que en la seva 100a edició se celebra sense públic per adaptar-se a tots els protocols marcats per evitar la Covid-19

La ciutadania haurà de seguir aquest esdeveniment esportiu internacional per Esport3, Teledeporte o Eurosport que fan un seguiment de tota l’etapa on els millors ciclistes del món sortiran des de Tarragona, per arribar a Mataró cap a les 17 h.
L’alcalde, David Bote, la regidora d’Esports, Bea Delgado, i el director de la Volta Ciclista Catalunya, Rubèn Peris, han presentat, el16 de març, la participació de Mataró en la 100a edició de la Volta Ciclista Catalunya com a ciutat d’arribada de la 6a etapa, el 27 de març.
L’escenari triat per explicar els detalls d’aquesta Volta, marcada per tots els protocols Covid-19, ha estat el Velòdrom Municipal que torna a l’activitat després de les obres de millora en el paviment realitzades per l’Ajuntament durant el 2020 per un import de 43.106,25 €.
Després de la suspensió de l’any passat a causa de la pandèmia, la Volta Ciclista a Catalunya torna amb una participació de luxe, amb els millors ciclistes del món: Alejandro Valverde, Enric Mas, Marc Soler, Chirs Froome, Richard Carapaz, Marc Hischi, David De la Cruz o Thomas de Gendt són alguns dels corredors que han confirmat ja la seva presència a la cursa.

La principal característica d’aquesta edició és que s’estableix una bombolla de cursa per aïllar corredors, personal d’equip i organització de l’exterior, i per tant les sortides i les arribades de la cursa es celebraran sense públic. Per tant, es convida a la ciutadania a seguir la Volta per televisió en directe, en territori estatal per Esport3, TDP, Eitb i Eurosport que són els mitjans que compten amb els drets de retransmissió. Les seves imatges arriben en directe als cinc continents per mostrar les evolucions dels millors ciclistes del món.

Hi haurà dues hores de cobertura televisiva diària en les set etapes previstes a disposició de les televisions amb drets d’emissió perquè ningú es perdi cap detall de la prova.
Segons el director de la Volta, Rubèn Peris, la 6a etapa que comença a Tarragona i finalitza a Mataró presenta les següents característiques: “La irregularitat del terreny defineix un recorregut de 193,8 km amb pujades i baixades constants, però sense grans dificultats muntanyoses més enllà de l’alt del Collet, situat a uns 14 km de la línia d’arribada. L’etapa pot deparar una arribada en grup i la llarga recta just abans d’arribar a la línia de meta és idònia per a un concorregut esprint”.

El recorregut i afectacions al trànsit
L’arribada dels ciclistes a la ciutat de Mataró serà per la carretera C-1415, entraran al nucli urbà per la plaça del Camí de Traià i enllaçaran amb l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, avinguda de la Gatassa, plaça de Manel Serra i Xifra, ronda de Leopoldo O’donell, plaça de Granollers i Camí de la Geganta fins l’arribada que serà a la plaça d’Espanya.

Entre les 7.30 i les 21 h del 27 de març, el Camí de la Geganta quedarà tallat al trànsit entre la plaça de Granollers i el passeig de Carles Padrós. A partir de les 15 h, es tallarà el trànsit a tot el recorregut.

Tot el recorregut urbà comptarà amb tanques de protecció per aïllar la bombolla de cursa formada per corredors i personal d’equip i es demana a la ciutadania el compliment de les normes perquè aquest esdeveniment es pugui celebrar sense cap entrebanc pel que fa a la salut dels esportistes.

 

Deixa un comentari