Publicat el 21/07/2015

 El pròxim divendres 24 de juliol arrenca la 24a edició del Festival de jazz d´Arenys de Mar. I ho farà amb l´actuació de Big Band Arenys & John Dubuclet, en la qual una vintena de músics de la Big Band d´Arenys en oferiran un repertori basat en música de swing.
Seran peces amb arranjaments propis d´aquest estil musical de totes les èpoques. A la segona part de l´actuació, pujarà a l´escenari John Dubuclet, destacada figura musical del jazz català que interpretarà amb la nostra Big Band peces del seu repertori.
La següent cita serà el divendres 31 juliol amb Amélie Angebault Quartet, una formació musical creada al voltant de les cançons de la cantautora francesa Amélie Angebault. Amb una barreja de jazz swing i rythm’n’ blues, aquesta banda ofereix un espectacle fresc i potent que obliga a ballar. I una posada en escena original i elegant que barreja la música i l’ambient teatral per a oferir-nos un espectacle revitalitzant a través d´històries contades i cantades amb humor i sensibilitat.
El 7 agost serà el torn de The Gramophone Allstars Big Band, que busca incansablement el punt de trobada entre el soul, el jazz i els ritmes jamaicans. Al seu pas pel Festival de Jazz d´Arenys de Mar ens presentaran la seva aposta més ambiciosa fins al moment plasmada en el seu darrer disc ‘Jazzmaica’.
El divendres 14 agost arriben a la nostra vila The Sey Sisters, un espectacular trio de veus negres que representa un dels conjunts vocals més emblemàtics del moment.  The Sey Sisters ens convida a viure un sentit viatge musical des del gospel fins la música africana; cants impregnats de profunda emoció surgeixen de la lliuta contra la injustícia, la defensa dels drets humans i l’esperança en el futur. Les riques harmonies, els cants a capella i les seves carismàtiques actuacions es combinen per fer reviure l’esperit i l’ànima gospel que canta per l’esperança d’una Àfrica més pròspera.
El 21 agost trepitjarà l´escenari del festival Jordi Rabascall 12to12 Quartet amb Matthew Simon. La formació s´inspira en l´esperit del jazz dels anys 50, l´edat d’or dels concerts, i en l´imaginari del cèlebre grup Rat Pack capitanejat per Frank Sinatra, per donar forma a un treball que no està exempt d´ironia i bon humor. Un disc enregistrat en dos dies i poques repeticions amb la intenció de buscar la complicitat  i improvisacions pròpies del directe. Un projecte presentat en societat a la mítica sala Jamboree de Barcelona dies abans del seu enregistrament.
Finalment, el divendres 28 agost tancarà aquesta edició del festival l´actuació de Swingset & Monica George amb un repertori que fa un homenatge a Amy Winehouse i que està ple de temes de Joe Cocker o Ray Charles, entre d´altres. Soul,  Funk, Rhythm&Blues i Swing.
Tots els concerts comencen a dos quarts d´onze de la nit i es fan al pati de l´edifici Xifré. Les entrades tenen un preu de 8 euros anticipades i 10 euros a taquilla, i ja es poden comprar a través del web del Festival de Jazz.
http://www.jazzarenys.cat/

Deixa un comentari