Publicat el 06/09/2015

El proper 2 d´octubre l´Ajuntament d´Argentona organitzarà un acte al Saló de Pedra per tal de presentar públicament a la població el procés d´agermanament que el municipi ha iniciat amb la localitat francesa d´Aubagne.
Com informen des del consistori, l’objectiu és el de donar a conèixer als veïns i veïnes del municipi el programa d’intercanvi i impuls de projectes en comú que s’està concretant en matèria cultural, educatiu, promoció econòmica i turisme, entre d’altres. L’acte comptarà també amb la participació de representants d’Aubagne.
La visita coincidirà amb la celebració a Argentona de diversos esdeveniments, com la nova edició del festival Senseportes d’arts escèniques al carrer, que tindrà lloc el 3 i 4 d’octubre i, a l’espera de la confirmació definitiva, també l’Assemblea de l’Associació espanyola de ciutats de la ceràmica. Així mateix, aquell cap de setmana s’organitzaran d’altres activitats de caire cultural amb la participació d’entitats locals com els Diables o els Geganters d’Argentona.
A principis del passat mes d’agost l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, acompanyat per d’altres regidors del govern, van desplaçar-se fins a Aubagne amb motiu de la celebració a la ciutat de la fira de ceràmica Argillà. A banda de conèixer amb detall aquesta mostra, la més important del seu sector a França  i que aplega uns 200 expositors, la delegació argentonina va reunir-se amb  el govern de la ciutat per continuar avançant en la proposta d’agermanament entre les dues localitats, una idea que va germinar l’estiu del 2014.
Aubagne i Argentona comparteixen el seu vincle amb la ceràmica i la terrissa i l’organització d’una fira de ceràmica internacional. Així, en els darrers mesos els representants de les dues poblacions s’han intercanviat algunes visites a Argentona i Aubagne.

Deixa un comentari