Publicat el 25/04/2021

L’Ajuntament aconsegueix per cinquè any consecutiu aquest reconeixement, amb un 98% d’acompliment dels criteris

L’Ajuntament d’Argentona ha estat distingit amb els guardons Infoparticipa a la transparència que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona als Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions de Catalunya.
Es tracta del cinquè any consecutiu que l’Ajuntament obté aquest certificat, en assolir el 98% dels criteris – assolint fins a 51 dels 52 indicadors que avaluen la qualitat, contingut, accés i actualització de la informació que es publica al web municipal www.argentona.cat i al Portal de Transparència de l’Ajuntament.
Aquest resultat és el millor obtingut per l’Ajuntament en aquestes avaluacions, igualant l’assolida l’any passat.

Aquest segell és el fruit de la tasca i cura perquè la informació municipal estigui accessible i sigui comprensible, amb la voluntat d’aprofundir en la cultura democràtica. Cada any es revisen i augmenten els nivells d’exigència dels criteris i s’accentua la demanda a les administracions per una major cura i actualització de les dades i la informació publicada.
Des del 2015 l’Ajuntament d’Argentona ha fet una clara aposta pel retiment de comptes i la transparència que es va traduir en la consecució del Segell Infoparticipa l’any 2016 i la revalidació consecutiva en aquests darrers anys.

El proper 10 de maig està prevista la celebració de l’acte de lliurament de diplomes i reconeixements.

SEGELL INFOPARTICIPA
El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB ha desenvolupat el projecte Infoparticipa per avaluar la informació dels webs de les administracions públiques. Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel LPCCP, des de l’any 2012, l’objectiu del qual és avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Per a això, publica els resultats en un mapa georeferenciant les fitxes corresponents a cada entitat, en què es poden veure les puntuacions obtingudes i la informació que permet contrastar les dades de l’equip d’investigació amb la informació de les webs corporatives.
Aquest procediment, i el fet que s’atorgui el Segell Infoparticipa als que han obtingut les puntuacions més elevades, ha portat a definir uns criteris bàsics sobre la informació que s’ha de publicar, i a promoure l’interès per millorar, abans de l’aprovació i l’entrada en vigor de la Llei de Transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Els Indicadors Infoparticipa no contemplen totes les exigències que marca la Llei, sinó només una part que l’equip del Laboratori de Periodisme i Comunicació de la UAB ha considerat imprescindibles per anar avançant pas a pas en la millora de la informació de les webs.
L’obtenció del Segell Infoparticipa, o del 100% dels indicadors Infoparticipa no significa que es compleixi amb la Llei sinó només amb els criteris del sistema d’avaluació Infoparticipa. El propòsit és col·laborar a la difusió de la cultura de la transparència entre els responsables polítics i tècnics de les administracions públiques, i entre la ciutadania.
Per a més informació podeu consultar el web del Mapa Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública a www.mapainfoparticipa.com.

Deixa un comentari