Publicat el 18/06/2015

Divendres 3 de juliol, a la plaça de l´Església, a les 22h, el músic francès comptarà amb la col·laboració del músic argentoní Jaume Catà
“Le son de la Terre” és una proposta musical amb instruments ceràmics a càrrec d’Ivan Levasseur, ceramista i músic francès de gran reconeixement dins i fora del seu país.
 L’autor ha fet una interessant recerca d’instruments musicals de cultures d’arreu del món, explorant a fons les possibilitats de les peces sonores de vent, de corda i de percussió, i extraient  les màximes possibilitats del xiulet, del timbre d’un so i les seves variacions. En el so de terra  tot va lligat a la matèria i la forma: tornejat, modelat i altres processos d’elaboració del fang i recerca de les possibilitats acústiques de les diferents argiles, com el gres, la porcellana i altres. Els seus instruments, fets de ceràmica, són autèntiques escultures per crear sons.
En definitiva, una bona oportunitat per a descobrir les increïbles possibilitats que la ceràmica ens ofereix com a matèria primera per als instruments musicals, i una música que, acompanyada de cants harmònics, ens arribarà a emocionar per la seva gran capacitat d’interpretació.

Deixa un comentari