Publicat el 04/02/2018

El Ple municipal d’Arenys de Mar va aprovar per unanimitat el passat 31 de gener una nova Ordenança reguladora per a la inspecció i detecció d’habitatges buits a la vila.

L’Ajuntament impulsa aquesta Ordenança atès que cada cop més col·lectius tenen dificultats d’accés a l’habitatge i que la situació de crisi econòmica, sumada a l’augment dels preus del lloguer i compra, fa que moltíssimes persones no puguin afrontar les despeses d’un habitatge digne. Una situació que xoca amb el fet que a Arenys de Mar hi hagi habitatges buits, permanentment desocupats, propietat de promotores i bancs, que no tenen cap pressa ni interès per a posar-los al mercat.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha redactat aquesta ordenança, proposada per la CUP dins de l’acord per a l’aprovació del pressupost del 2017, amb l’objectiu de regular la tramitació dels expedients de verificació d’ús anòmal dels habitatges desocupats permanentment, sense causa justificada, per un període de més de dos anys. Es tracta d’un text que regula el procediment de detecció i verificació de l’habitatge buit i la tramitació de l’expedient en cas de detectar que efectivament l’habitatge estigui desocupat.

Tal com va explicar la regidora Laia Martín, l’objectiu d’aquesta ordenança no és en cap cas el de perseguir persones que puguin tenir un habitatge tancat, o una segona residència, sinó garantir que els grans tenidors, com són les entitats bancàries i les promotores immobiliàries, compleixen les seves obligacions i mobilitzen l’habitatge que tenen disponible.

Un cop aprovada l’ordenança, el següent pas serà aprovar el programa d’inspecció i la taxa corresponent per a la inspecció.

Deixa un comentari