Publicat el 02/09/2019

L’Esbart Maragall ballarà la Dansa d’Arenys a l’acte inaugural. L’entrada al Teatre Principal d’Arenys de Mar és gratuïta

Les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya, que organitza Adifolk i se celebren a diversos punts de Catalunya, han programat enguany una de les actuacions a Arenys de Mar.

El proper dissabte, 8 de setembre, actuarà al Teatre Principal, el Ballet folklórico de Tamaulipas un espectacle de música i danses folklòriques mexicanes. D’altra banda, a l’acte inaugural de les JIF, el dia 6 de setembre a Calella, hi participarà l’Esbart Maragall ballant la Dansa d’Arenys.

Amb aquesta doble actuació d’Arenys de Mar es reestableix el vincle amb Adifolk i l’organització de les JIF que enguany arribà a la seva 47a edició. En la seva organització hi ha implicats una quinzena d’ajuntaments catalans que fan possible la celebració simultània arreu de Catalunya d’aquesta programació entre els dies 6 al 15 de setembre.

Els anys 2000 i 2001 Arenys va participar en la programació de les JIF i va acollir actuacions de danses del Paraguai i un concert de veus ucraïneses. A través d’Adifolk els Gegants d’Arenys van participar al 25è Aplec Internacional de Cultura Catalana que l’any 2012 es va fer a Budapest.

L’Esbart Maragall ballarà la Dansa d’Arenys a l’acte inaugural de la JIF

El divendres, 6 de setembre, a Calella es farà l’acte inaugural de les jornades amb un cercavila (9 nit) per la ciutat i un espectacle (10 nit) a la Sala Mozart on hi participaran alguns dels grups estrangers convidats de Baixkíria, Mèxic i Índia i de les Illes Balears i Catalunya, entre els quals l’Esbart Maragall.

El Ballet folklórico de Tamaulipas

És un grup de dansa tradicional Originari de Ciutat Madero, a l’estat de Tamaulipas (Mèxic). Té una trajectòria artística de prop de quatre dècades i ha recorregut gran part de la geografia nacional mexicana, presentant els seus espectacles en els principals fòrums culturals del seu país.

El Ballet Folklórico de Tamaulipas presenta espectacles des del folklore tradicional fins a propostes escèniques creatives per mostrar al món la riquesa cultural de la seva terra, situada al golf de Mèxic on es troba el Port de Tampico. A l’estranger compten amb participacions en Festivals Internacionals de Folklore a països com: Colòmbia, Costa Rica, Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Portugal i Polònia, rebent una gran quantitat de distincions i reconeixements per millor vestuari, millor coreografia, millor muntatge coreogràfic i millor musicalització, entre d’altres. La direcció artística i coreogràfica està a càrrec de la professora Laura Aracely Rivera Montoya i l’enginyer Rodolfo Antonio Rivera Montoya.

Deixa un comentari