Publicat el 06/10/2020

Els dies 9, 10 i 11 d’octubre Mataró s’afegeix a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra a Catalunya des del 1991

Durant el proper cap de setmana es faran visites guiades, visites teatralitzades i activitats familiars, entre d’altres, als espais patrimonials de la ciutat. Les JEP són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre el nostre llegat cultural i la ciutadania.

Enguany s’han programat un gran ventall de propostes. El Museu de Mataró obrirà amb l’experiència sensorial del paisatge sonor de la mostra «Mataró: de Mancos a Djembereng» a Can Marfà el divendres dia 9.
Dissabte 10 i diumenge 11, reviurem aspectes de la cultura romana a partir de diferents personatges romans a la vil·la de Torre Llauder amb una visita teatralitzada a càrrec de Jaume Notxa i un monòleg  de recreació històrica a cura d’Assumpta Mercader.
Per altra banda a Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà s’han programat visites dinamitzades relacionades amb la col·lecció i les exposicions temporals, una manera lúdica i divertida d’acostar-se i d’interactuar amb els diferents patrimonis locals.
A la Nau Gaudí es faran dues visites dinamitzades, “Gaudí et posa a prova”, i l’activitat familiar “Els arcs intel·ligents de Gaudí”.
*Per aquestes activitats els aforaments són limitats. Cal cita prèvia (93 741 29 30 / educacultura@ajmataro.cat).

El Museu Arxiu de Santa Maria (http://www.masmm.org/) també se suma a la celebració amb la visita guiada “Les obres de Jordi Arenas a Santa Maria”, un itinerari per conèixer les obres que va realitzar Jordi Arenas a la basílica mataronina, que són exemples d’art religiós de postguerra en el marc del centenari del naixement de l’artista.

Per acabar la Fundació Iluro organitza l’activitat “Desperta el patrimoni” (https://fundacioiluro.cat/agenda/desperta-el-patrimoni-111020/) en la qual convida a fer fotogrametria. Amb la tecnologia els participants podran observar les arts aplicades de la casa i amb l’ajuda del mòbil o la tablet digitalitzaran les formes per convertir-les en models virtuals en 3D.
Totes les activitats segueixen les mesures de seguretat sanitària per combatre la covid-19. Els visitants hauran de seguir les mesures de protecció sanitària adequades.
Podeu consultar la programació de les Jornades Europees del Patrimoni a Mataró :  https://apropteu.culturamataro.cat/jornades-europees-de-patrimoni

Foto: Assumpta Mercader, la protagonista d’una de les activitats de les JEP, autor: Rafael López -Monné

 

Deixa un comentari