Publicat el 18/02/2022

Des de la seva creació l’entitat ha dut a terme 2.160 actuacions amb el suport de nombroses persones voluntàries

 

 

Ja fa dues dècades que l’Associació Protectora d’Animals de Cabrera de Mar (APAC) començava la seva activitat al nostre municipi amb la voluntat de treballar pel benestar animal.
En aquest temps l’entitat ha realitzat 2.160 actuacions: 743 esterilitzacions de gats, 1.052 gates i l’eutanàsia i/o incineració de 365 animals.
A banda també cal destacar la gestió de l’adopció de més de 500 gats i el treball que van dur a terme durant 10 anys gestionant els casos de gossos abandonats.

Entre la seva activitat habitual destaca la gestió de les colònies de gats.
La presència d’aquests animals als carrers suposa un benefici per al conjunt del municipi, ja que permeten un control de la població de rosegadors. D’aquesta manera s’encarreguen, amb la participació d’una trentena de persones, de la seva alimentació i de l’atenció sanitària.

Cal recordar que per tal de garantir un correcte manteniment de les colònies únicament els membres de l’APAC tenen autorització per a alimentar els gats. En total el nostre municipi compta amb 35 d’aquestes colònies amb una presència d’entre 4 i 20 animals.

Cal destacar també el treball que desenvolupa l’entitat en la conscienciació sobre la tinença responsable d’animals a través de xerrades, per exemple, dirigides a gent gran o a infants.

Amb la voluntat de continuar duent a terme la seva tasca, des de l’associació fan una crida a aquelles persones que estiguin interessades en el benestar animal a adherir-se com a sòcies a l’Associació Protectora d’Animals. Gràcies a les aportacions trimestrals es poden desenvolupar  les tasques d’alimentació i sanitàries.

Per a més informació sobre l’entitat, podeu trobar el seu contacte aquí.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Cabrera de Mar

Deixa un comentari