Publicat el 08/07/2020

Aquest estiu no es celebrarà ni la Festa Cara el Mar ni l’espectacle de commemoració històrica “Montgat 1705”

La pandèmia per la COVID-19  i les condicions i limitacions que regula l’administració per realitzar espectacles a la via pública, així com la necessària responsabilitat pública i social que tenim tots de mantenir el distanciament físic entre les persones i evitar les situacions d’aglomeració o massificació a fi d’evitar contagis, han portat a l’Ajuntament de Montgat ha anul·lar la celebració de la Festa Cara el Mar i la performance històrica “Montgat 1705”.

Tant la Festa cara el Mar, que es celebra a mitjans de juliol, com la commemoració històrica de “Montgat 1705” que es celebra el dia 10 de setembre al vespre, són dues de les festes que apleguen més concentració de persones a la platja amb les dificultats que suposa sectoritzar espais i controlar els aforaments en un lloc tan obert.

L’Ajuntament ha valorat que les dues festes, amb grans fluxos de persones, tant de públic com de participants, no fan possible la sectorització ni el manteniment de la distància que requereixen les normes de prevenció de la pandèmia. Tampoc es creu que tingui sentit pensar en una versió simplificada de les dues festes, i és per això que s’ha pres la decisió d’anul·lar-les i poder celebrar-les en condicions òptimes, si la situació del moment ho permet, l’estiu del 2021.

Agraïm a les entitats i tots els agents culturals i socials del poble que cada any participen a les dues festes i els emplacem a treballar plegats en l’organització de les edicions del 2021.

La Regidoria de Cultura està planificant una proposta alternativa d’actes culturals de petit format que es programaran als mesos de setembre i octubre a diversos espais públics del poble amb l’objectiu de dinamitzar la vida cultural i social de Montgat.

 

Deixa un comentari