Publicat el 28/10/2019

La Nova campanya de vacunació està promoguda pel Departament de Salut a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya A #BSAEnsVacunem

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) inicia aquest 28 d’octubre la campanya de vacunació antigripal estacional, adreçada especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situacions d’alt risc, com ara els professionals de la salut. Com a novetat, aquest any entre els grups de risc, s’han afegit els infants d’entre els 6 mesos i els 2 anys d’edat amb antecedents de prematuritat (de menys de 32 setmanes de gestació).

La vacunació contra la grip s’adreça especialment a:
Les persones de 60 anys o més.
Els infants (a partir dels 6 mesos) i les persones amb malalties cròniques i de diabetis.
Obesitat mòrbida.
Malaltia celíaca.
Infants d’entre els 6 mesos i els 2 anys d’edat amb antecedents de prematuritat (de menys de 32 setmanes de gestació).
Les persones internades en residències de gent gran, centres sociosanitaris, etc.
Les dones embarassades.
Les persones que poden transmetre la grip a persones d’alt risc, com és el cas dels professionals de la salut i serveis socials o cuidadors.
Els professionals que realitzen serveis especials per la comunitat com és el cas de policies, bombers, personal de protecció civil o que treballen en emergències sanitàries o en institucions penitenciàries.
Els mesos d’octubre i novembre són els recomanats per rebre la vacuna amb la finalitat d’assolir una cobertura vacunal òptima quan comenci l’activitat gripal entre desembre i gener.
El 28 d’octubre és el tret de sortida de la campanya de vacunació de la grip i, per tant, les vacunes estaran disponibles als Centres d’Atenció Primària (CAP) gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA).
Cal recordar que l’any passat la grip va causar a Catalunya 1145 casos greus hospitalitzats, dels quals el 69,3% eren persones no vacunades.

 

Deixa un comentari