Al Masnou un Sant Jordi amb totes les lletres, des de casa
Des del dilluns 20 d’abril, a les comunitats virtuals de l’Ajuntament, sota el lema “On tens el punt?” diverses persones de la vila molt relacionades amb el món de les lletres faran les seves recomanacions literàries
La batalla contra el drac de l’avorriment i contra la desil·lusió, simbolitzada de la millor manera amb la llegenda de Sant Jordi, no desapareix, sinó que pren més força en aquest 23 d’abril de 2020. El confinament conseqüència de l’estat d’alarma decretat per la crisi del COVID19 es presenta com una oportunitat per donar més significat i força a aquesta tradició cultural. Per aquest motiu, l’Ajuntament del Masnou vol animar tota la població del municipi a participar de la celebració d’una data tan especial. Des de les xarxes socials i la web municipal es presenta un conjunt d’activitats per continuar gaudint i reivindicant la màgia de la lectura i la imaginació.
Des del dilluns 20 d’abril, a les comunitats virtuals de l’Ajuntament, sota el lema “On tens el punt?” diverses persones de la vila molt relacionades amb el món de les lletres faran les seves recomanacions literàries, ens mostraran els volums on és aconsellable posar el nostre punt de lectura. Així, entre totes es configurarà un aparador de les propostes més destacades per especialistes.
Narracions per a totes les edats
I com que les circumstàncies en què vivim actualment ens han demostrat que la literatura també s’ha adaptat a nous canals de transmissió, l’escriptora i dramaturga Elisenda Guiu explicarà per a tota la família el Conte per Sant Jordi (la història oblidada). Guiu revisa i actualitza la llegenda del drac, el cavaller i la princesa.
De la mateixa manera, el filòsof i clown Marc Rodrigo posa sota la lent d’augment de l’humor alguns dels fonaments del pensament occidental amb el seu espectacle Filosofia amena, un fragment del qual es podrà veure als mitjans municipals.
Proposta interactiva
A més d’observar l’aparador de lectures que aconsellen els autors i autores del Masnou i de gaudir de noves perspectives per acostar-nos a llegendes i pensaments, en aquest Sant Jordi virtual l’Ajuntament proposa una activitat interactiva que vol fer jugar i remenar entre les paraules.
El traductor i escriptor Pau Vidal ha creat l’acció Per Sant Jordi, juga amb la lectura.
Des de diumenge 19 d’abril i fins al diumenge 26, cada dia es publicarà a les xarxes un enigma que ha d’ajudar a esbrinar en quin indret secret està passant el confinament el cavaller Sant Jordi. Les respostes als enigmes diaris s’hauran d’enviar a cultura@elmasnou.cat
La solució final es publicarà dilluns 27. La primera persona que doni la solució correcta rebrà com a premi quatre entrades per assistir al primer espectacle de l’Espai Escènic Iago Pericot quan es reprengui la seva programació.
La Biblioteca a casa
El fet de no poder desplaçar-se a l’equipament de la Biblioteca Joan Coromines no significa que no es pugui gaudir dels seus nombrosos recursos. De fet, aquest espai està duent a terme una activa comunicació amb els seus usuaris i usuàries mitjançant les plataformes electròniques.
Per a la setmana de Sant Jordi, també faran recomanacions de lectures infantils i juvenils del servei eBiblio, promouran la poesia amb versos trets de poemaris de tots els temps i cultures per animar a que tothom faci també la seva pròpia composició, recomanaran pel·lícules del fons eBiblio i difondran diverses iniciatives dutes a terme pel Departament de Cultura, com el cicle #LletresLliures, o la campanya #Llibresalaire del Gremi de llibreters.
En conjunt, el mon de les lletres del Masnou ha unit esforços perquè tothom pugui gaudir d’una enriquidora diada des de casa seva.
Engalaneu balcons i finestres
Per tal que la celebració d’aquesta diada sigui visible, no únicament al mon virtual sinó també físicament, des de l’Ajuntament també es fa una crida a que la població engalani finestres i balcons amb motius especials. Com en ocasions anteriors, l’etiqueta #elMasnoudesdelbalcó serà la que recollirà les instantànies de la decoració de masnovins i masnovines compartides a les xarxes socials.