Publicat el 06/06/2022

El 28 de juny és el Dia Internacional per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals. Queer i altres identitats sexuals i de gènere (LGTBI+)

 

 

 

Els orígens d’aquest Dia Internacional els trobem en el 1969 quan la lluita per la igualtat de drets de la comunitat LGTBI va prendre embranzida com a resposta a la repressió policial patida el 28 de juny d’aquell any a Stonewall, Nova York.
A Alella aquesta jornada es commemora des de l’any 2017 amb diferents accions i activitats per sumar-s’hi a la lluita per la visibilització de la diversitat sexual i afectiva i l’erradicació de tot tipus de violències i discriminacions envers aquest col·lectiu.

Colorete Colorado : Un contacontes que trenca estereotips
Diumenge 19 de juny 11.30-13.30 hores a la Plaça de l’Ajuntament
En el marc del 28 de juny Dia Internacional per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans i Travestis, Bisexuals, Intersexuals, Queer i altres identitats sexuals i de gènere (LGTBIQ+) treballarem la diversitat afectiva i sexual i els feminismes a través dels contes.

El diumenge, 19 de juny a les 11.30h, es farà a la Plaça de l’Ajuntament un taller de contacontes Colerete Colorado intergeneracional, participatiu i experimental desenvolupat per l’artista travesti i psicòloga especialitzada en edat infantil: Personaje Personaje.

El contacontes és un espai segur per a criatures de 4 a 10 anys i les seves famílies i persones que les acompanyin per treballar la LTGBIfòbia, donar a conèixer i generar consciència sobre la diversitat sexual, concretament la identitat de gènere i la orientació sexual.
La Personaje utilitzarà el seu maletí i a través del maquillatge i la vestimenta anirà explicant els contes reveladors. Els contes són seleccionats curosament per Personaje Personaje, alguns propis i d’altres de diferent autoria, i que formen part de la seva biblioteca.

Aquest tema també es treballarà a les jornades d’Adrenalina d’Estiu i es penjaran als equipaments públics i es difondran a les xarxes socials de l’Ajuntament les il·lustracions sobre diversitat afectiva i sexual realitzades per Marta Piedra, al balcó de la plaça l’Ajuntament es desplegarà una bandera LGTBIQ+ de 18 metres i una altra a Can Lleonart.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Alella

Deixa un comentari