Publicat el 14/11/2019

L’Ajuntament d’Alella s’afegeix enguany als actes de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus, que se celebra del 16 al 24 de novembre. Per tal de conscienciar la ciutadania de la necessitat de reduir la producció de residus s’han programat tres activitats per als dies 15 i 16 de novembre.

Aprendre a reparar i no llençar

El 15 de novembre, de 10 a 13h, s’instal·larà a la Plaça de l’Ajuntament la furgoneta del Reparatruck, un servei mòbil d’autoreparació. Es tracta d’un vehicle amb un tècnic, eines i mitjans necessaris per aprendre a autoreparar  petits aparells elèctrics i electrònics i bicicletes, per tal de fomentar un canvi d’hàbits de consum i poder allargar la vida útil dels objectes. L’objectiu és que les persones assistents puguin reparar elles mateixes el seu objecte amb l’ajuda dels mitjans que tindran a disposició. La sessió es fa en col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya i la Diputació i per participar-hi no cal fer inscripció prèvia.

Reciclar l’oli usat

El mateix divendres 15 de novembre, de 9 a 13h, es podran recollir els bidonets de recollida d’olis de cuina que lliura l’Ajuntament periòdicament a la parada que s’instal·larà a la rambla d’Àngel Guimerà, al costat de l’entrada l’aparcament de l’Hort de la Rectoria.

Taller de compostatge casolà 

La darrera proposta és el taller de compostatge casolà, que es durà a terme el dia 16 de novembre a les 11h a les golfes de Can Lleonart. En aquest taller es podran aprendre els conceptes bàsics del procés de compostatge casolà: com s’ha de fer, què s’hi pot posar i què no, o com ha d’estar ubicat el compostador, entre altres. En acabar, es lliurarà  gratuïtament un compostador a les persones assistents empadronades a Alella. Tindran preferència aquelles persones que s’iniciïn en la pràctica de compostatge casolà. El taller és gratuït i obert a tothom, només cal apuntar-se abans del 15 de novembre.

Deixa un comentari